Lightwater Valley neemt afscheid van haar achtbaan Twister

De Spinning Wild Mouse achtbaan Twister verlaat nog voor de opening van het nieuwe seizoen het Engelse pretpark Lightwater Valley. Het park zelf heeft over de reden hiervoor niet gecommuniceerd, maar aangenomen wordt dat dit komt doordat er vorig jaar een zesjarig jongetje uit de achtbaan viel.

 

Het Engelse pretpark Lightwater Valley heeft besloten afscheid te nemen van haar achtbaan Twister. Deze achtbaan, gebouwd door Reverchon, opende in 2001, maar werd vorig jaar in mei gesloten na een ernstig ongeval waarbij een zesjarig jongetje uit het bakje viel. Gelukkig overleefde de jongen de val, maar liep wel ernstige verwondingen op.

Maar dit was niet het enige ongeval dat gebeurde op deze achtbaan, in juni 2001 overleed een jonge vrouw toen twee karretjes van de achtbaan op elkaar botsten. Hiervoor werd de fabrikant Reverchon in beschuldiging gesteld vanwege nalatigheid op gebied van de veiligheid.

 

Twister

De achtbaan Twister is van het type Spinning Wild Mouse gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon. De baan heeft een hoogte van 13 meter en een lengte van 420 meter, er wordt een snelheid bereikt van 46,8 km/h.

 

 

Bronnen: RideRateer, HLN, RCDB

Foto: Timothy Meersman