Verschillende Duitse dierentuinen opnieuw geopend

In Duitsland zijn verschillende dierentuinen maandag onder strikte voorwaarden heropend. Het gaat om dierenparken die gelegen zijn in de deelstaat Rijland-Palts. De deelstaat versoepelde haar regels in verband met het coronavirus, waardoor de dierentuinen nu onder strikte voorwaarden mogen heropenen.

 

De Duitse deelstaat Rijnland-Palts heeft besloten dat dierenparken vanaf maandag opnieuw open mochten. Diverse dierenparken, waaronder Eifel-Zoo, Wild- und Freizeitpark Klotten, Zoo Neuwied, Tierpark Niederfischbach, Zoo-Landau, Tier-Erlebnispark Bell, Zoo Kaiserslautern en Tiergarten Worms kunnen of hebben onder strikte voorwaarden weer de poorten geopend. Niet alle parken openen meteen, aangezien sommige laten weten meer tijd nodig te hebben, zodat ze de veiligheid van de bezoekers kunnen garanderen.

Er gelden nog wel strikte maatregelen in de parken. Zo moeten bezoekers altijd afstand houden en moet er op verschillende plaatsen ontsmettingsmiddel beschikbaar zijn. Binnenverblijven en speeltuinen moeten gesloten blijven.

Het was Safariland Stukenbrock dat vorige week vrijdag als eerste dierentuin in Duitsland opnieuw de deuren opende. Daarmee was het de 2de dierentuin in Europa die heropende, nadat eerder al het Zweedse pret- en dierenpark Kolmarden heropende.

 

Bekijk alle updates over het coronavirus in onze live blog.