Kolmården opent als eerste park in Europa opnieuw de deuren!

De Zweedse pret- en dierentuin Kolmården heeft haar poorten exclusief voor hotelgasten en abonnementhouders geopend! Het is daarmee het eerste park in Europa dat terug toegankelijk is. Er zijn strikte veiligheidsmaatregelen van kracht maar attracties zoals Wildfire zijn gewoon open!

 

Wie dacht dat het momenteel onmogelijk was om pret- en dierenparken te bezoeken en overkop te gaan in rollercoasters heeft het mis. De grootste dierentuin van Scandinavië, Kolmården, die eveneens verschillende attracties heeft waaronder de houten achtbaan Wildfire, heeft vrijdag de deuren heropend onder strikte voorwaarden. Het is het eerste park in Europa dat opnieuw geopend wordt! Eerder heropende ook al parken in China en Japan opnieuw de deuren.

 

Abonnementshouders en hotelgasten:

De heropening gebeurde onder strikte voorwaarden. Zo zijn voorlopig enkel abonnementhouders en hotelgasten welkom in het park. Zowel het dierengedeelte als het attractiegedeelte is geopend, maar indoorzones en ruimtes blijven wel gesloten. De indrukwekkende kabelbaan die je meeneemt over een rit van 35 minuten lang over de verschillende dierenverblijven in het park, is ook geopend evenals Wildfire, een van de beste houten achtbanen ter wereld.

Verder mogen er in elke zone van het park, maximaal 50 gasten tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarnaast wordt alles regelmatig gereinigd en moeten bezoekers in de wachtrijen de nodige afstand behouden. Door de enorme oppervlakte van Kolmården kunnen de bezoekers genoeg verspreid worden in het park om op deze manier absolute veiligheid te kunnen garanderen.

 

Openingsdagen:

Op dit moment is het park alvast geopend van 10 tot en met 13 april, op 18 en 19 april en het weekend van 25 en 26 april. In mei gaat het om 1 tot en met 3 mei en 9 tot en met 10 mei. Daarna wordt er gekeken of een volledige heropening mogelijk is.

 

Meer informatie over de heropening van Kolmården kan je op de website van het park vinden.

Alle updates over het coronavirus kan u terugvinden in onze live blog.