Uit financiële noodzaak dreigt Duits park dieren aan elkaar te voederen

De Duitse dierentuin Neumunster Zoo zit wegens de coronacrisis in erg slechte papieren. De dierentuin heeft al verschillende keren om geld gesmeekt en dreigt nu sommige dieren te moeten laten inslapen om te voorkomen dat ze moeten sterven aan uithongering. Indien dat niet volstaat, zal de dierentuin de dieren aan elkaar voederen om zo ook te kunnen besparen op voeding.

 

Net zoals in België en Nederland zitten ook de Duitse dierentuinen in een zeer vervelende situatie. Door het coronavirus mogen er geen bezoekers in de dierentuinen komen, waardoor de parken geen geld ontvangen om de dieren in leven te houden. In tegenstelling tot gewone bedrijven blijven bij dierentuinen de vaste kosten doorlopen. De dieren moeten elke dag vers eten krijgen en de verwarming afzetten om elektriciteit te besparen is ook al helemaal geen optie.

De Duitse dierentuin Neumunster Zoo vroeg daarom al eerder aan de Duitse regering om financiële steun. Omdat de regering daar niet is op ingegaan smeekt de Neumunster Zoo om giften van mensen. Indien de dierentuin niet genoeg geld kan inzamelen om alle dieren eten te geven, ziet het zich genoodzaakt om een aantal dieren te laten inslapen.

Daarvoor heeft de Neumunster Zoo zelfs al een plan uitgewerkt over welke dieren dan eerst moeten inslapen. Dit zorgt ervoor dat ze minder voeding moeten kopen en minder elektriciteit nodig hebben. Indien ook dat niet volstaat zal het de dieren die werden ingeslapen ook voederen aan andere dieren binnen het park, om zo nog verder de kosten te drukken.

We gaan er alvast van uit dat de Neumunster Zoo dit plan niet echt zal uitvoeren, maar het eerder als een soort drukkingsmiddel wil gebruiken om de regering wakker te schudden en om te laten zien hoe erg de situatie is. Eerder smeekten ook al verschillende andere dierentuinen om hulp om hun dieren te kunnen blijven voederen. Zo vroeg De Zonnegloed al meerdere malen om geld te storten op hun rekening of om eten te brengen naar het park.

 

Volg al het coronanieuws in onze live blog.

 

Bron: totalnews