BREAKING: Oktoberfest in München gaat niet door

Er is vreselijk nieuws naar buiten gekomen over Oktoberfest in Duitsland. De burgemeester van de Beierse hoofdstad München heeft bekendgemaakt dat het Oktoberfest, het grootste bierfestijn ter wereld, niet zal doorgaan dit jaar. Dit is een erg zware klap voor iedereen die uitkeek naar het feest en alle betrokken handelaars en bedrijven.

 

Het Oktoberfest van München is het grootste bierfeest ter wereld. Het bierfestijn duurt 2 weken en had dit jaar moeten plaatsvinden van 19 september tot en met 4 oktober. Daar heeft de burgemeester van München nu anders over beslist. Het hele festijn, inclusief de grootste kermis van Duitsland, zal in 2020 niet plaatsvinden. Dit ondanks dat de kermis zal plaatsvinden in een periode waarin grote evenementen wel zijn toegelaten. In Duitsland zijn massa-evenementen momenteel verboden tot en met 31 augustus.

Oktoberfest trekt ieder jaar meer dan 6 miljoen bezoekers en gedurende de 16 tot 18 dagen wordt er zo’n 7 miljoen liter bier gedronken. Daarnaast komen er maar liefst 500 kraampjes naar de stad, waaronder 64 attracties van het type grootvermaak. Ter vergelijking, de Sinksenfoor van Antwerpen verwelkomt jaarlijks 33 kraampjes en de Tilburgse kermis verwelkomt er elk jaar 40.

Het verbod op Oktoberfest is opnieuw een erg zware klap voor alle exploitanten. Het voorbestaan van de foorreizigers staat in alle landen ter wereld zwaar onder druk.

 

Bekijk alle updates over het coronavirus in onze live blog.