BREAKING: Safariland Stukenbrock opent vandaag als eerste Duitse park opnieuw de deuren!

Er is er straf nieuws naar buiten gekomen over het Duitse pret- en dierenpark Safariland Stukenbrock. Het park is vrijdag onder strikte voorwaarden heropent. Bezoekers kunnen in de auto door de safari kunnen rijden, om zo de verschillende dieren te kunnen bezichtigen.

 

Het Duitse pret- en dierenpark Safariland Stukenbrock heropende op vrijdag 17 april opnieuw de deuren. Hiermee is het nog maar het tweede park in Europa, en het eerste park in onze buurt, dat de deuren opent. Eerder heropende ook al het Zweedse pret- en dierenpark Kolmården de poorten, al was dat enkel voor hotelgasten en abonnementhouders.

Safariland Stukenbrock heropent wel onder strikte voorwaarden. Zo zal het park enkel te bezoeken zijn vanuit de wagen, omdat op deze manier de ‘social distance’ gegarandeerd kan worden. Het wordt dus niet mogelijk om door het park te gaan zonder wagen. Ook het pretparkgedeelte blijft gesloten.

“We zijn blij dat we deze mogelijkheid van de autosafari hebben gecreëerd. De coronacrisis en de uitgestelde opening van het seizoen stellen ons voor veel uitdagingen. De kosten voor het voederen en verzorgen van de dieren, de kosten voor de elektriciteit in het park en de lonen van de medewerkers moeten blijven betaald worden, maar er zijn momenteel nog geen inkomsten om dit te bekostigen. We hopen dan ook op veel bezoekers voor de Auto-Safari!”, laat het pretpark weten op haar website.

“Uiteraard zullen wij de safari en de kaartaankoop contactloos regelen, om aan alle eisen te voldoen en om nieuwe besmettingen te vermijden.”

 

De laatste updates over het coronavirus kan u in onze live blog bekijken.