Jersey Devil Coaster gaat de hoogte in bij Six Flags Great Adventure

De derde Raptor achtbaan begint vorm te krijgen in Six Flags Great Adventure. Het is alle hens aan dek op de bouwplek van Jersey Devil Coaster waar elke dag verscheidene supports worden geplaatst om de achtbaan zo spoedig mogelijk klaar te krijgen, voor een opening ergens komend seizoen.

 

Het Amerikaanse Six Flags Great Adventure pakt komend seizoen groots uit met hun nieuwe achtbaan. Jersey Devil Coaster wordt met zijn hoogte van bijna 40 meter, lengte van 914 meter en snelheid van 93,3 km/h maar liefst de hoogste, langste en snelste Single Rail Coaster ter wereld. De achtbaan komt uit de stal van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction die de Single Rail Coaster nieuw leven in blies met haar zogenaamde Raptor Track. Het is een achtbaantype waarbij inzittenden achter elkaar plaatsnemen waarna de trein doorheen een compacte en intense lay-out raast. In 2018 openden reeds de twee prototypes van dit achtbaanmodel: Railblazer (California’s Great America) en Wonder Woman Golden Lasso Coaster (Six Flags Fiesta Texas).

De bouw van de derde Raptor achtbaan, Jersey Devil Coaster, gaat gestaag voort. Op de bouwplaats zijn reeds een groot deel van de zwarte achtbaansupports overeind gehesen, klaar voor de installatie van de eerste oranje baandelen. Dat blijkt uit recente bouwfoto’s die het park deelde op sociale media. Zo worden ook de contouren van de lay-out, die drie inversies bevat, steeds duidelijker.

 

Een exacte openingsdatum voor de achtbaan is nog niet gecommuniceerd door Six Flags Great Adventure. Wel zijn enkele weken geleden reeds de gedetailleerde treinen voor de achtbaan aangekomen in het park.

Volg de verdere ontwikkelingen op de bouwwerf op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron: Six Flags Great Adventure