Treintjes nieuwe spectaculaire achtbaan gearriveerd bij Six Flags Great Adventure

Bij Six Flags Great Adventure wordt momenteel volop gewerkt aan de funderingen, waarop de achtbaan Jersey Devil Coaster gebouwd zal worden. Onlangs de treintjes in het park.

 

Six Flags Great Adventure onthult de look die de treintjes zullen krijgen die over de nieuwe achtbaan Jersey Devil Coaster zullen rijden. Deze achtbaan wordt een spectaculair exemplaar gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het type van de achtbaan is een Single Rail coaster, waarbij er dus maar van een spoor gebruik gemaakt wordt. Het wordt meteen ook de grootste in haar soort.

Ook de eerste trackdelen kwamen toe in het park.

 

 

Jersey Devil Coaster

Jersey Devil Coaster wordt een achtbaan met maar een track, een zogenaamde Single Rail Coaster. De baan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, dat in 2018 al twee soortgelijke achtbanen opende met RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas.

Jersey Devil Coaster zal echter veel groter worden dan de twee prototypes. De achtbaan met Raptor Track wordt 39,6 meter hoog. Tijdens de first drop van 87 graden zal de achtbaan een snelheid behalen van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter zullen de bezoekers drie keer overkop gaan via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll. Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster. Jersey Devil Coaster krijgt drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen in plaatsnemen. Wat ook de treinen groter maakt dan bij de andere exemplaren.

 

 

De volledige bouw kan hier gevolgd worden.

 

 

Bron en foto’s: Six Flags Great Adventure