Six Flags Great Adventure pakt uit met grootste Single Rail Coaster ter wereld

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, gaat volgend jaar uitpakken met een gloednieuwe recordbrekende achtbaan. Het gaat om de Jersey Devil Coaster, die de grootste Single Rail Coaster ter wereld zal worden.

 

Six Flags Great Adventure krijgt, na de 4D Coaster “The Joker” die opende in 2016, er opnieuw een achtbaan bij. Het wordt de 14de achtbaan van het park. Jersey Devil Coaster wordt de grootste Single Rail Coaster ter wereld en zal meteen drie wereldrecords verbreken en één wereldrecord evenaren. Het is de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Constructions die zal instaan voor de bouw van de rollercoaster.

Jersey Devil Coaster wordt gebouwd met de zogenaamde Raptor Track en wordt 39,6 meter hoog. Tijdens de first drop van 87 graden zal de achtbaan een snelheid behalen van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter zullen de bezoekers drie keer overkop gaan via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll. Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster.

 

Jersey Devil Coaster krijgt drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen in plaatsnemen. De treinen zijn dus langer dan bij de vorige Single Rail Coasters van RMC.

 

 

Bron: Six Flags