Onride: Eerste RMC Single Rail Coaster ter wereld wordt getest

De opening van Wonder Woman Coaster in Six Flags Fiesta Texas komt dichterbij. De testritten zijn ondertussen al een tijdje bezig en ook de eerste bemande testritten zijn achter de rug. Het is de eerste van de twee Single Rail Coasters die Rocky Mountain Construction heeft gebouwd. De opening zal plaatsvinden op 12 mei 2018.

 

Bij de bouw van de nieuwe achtbaan Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas hebben de eerste bemande testritten plaats gevonden. Ook de eerste POV onride video van de achtbaan is online geplaatst. De absurd hoge snelheid die tijdens de eerste testritten te zien was, lijkt een beetje te zijn teruggeschroefd naar een nog steeds zeer hoge maar normale snelheid met beheersbare G-krachten. Het is voor het eerst dat de fabrikant, Rocky Mountain Construction, dit type achtbaan bouwt.

In onderstaande video zie je mensen in het laatste bakje zitten:

 

Wonder Woman Golden Lasso Coaster heeft een 34,4 meter hoge lifthill met een drop van 30,5 meter. Deze drop heeft een hoek van 90 graden, zodat de inzittenden loodrecht naar beneden vallen. Tijdens de rit wordt er een maximale snelheid van 83,7 km/h behaald, terwijl de trein door verschillende overbanked turns gaat. De achtbaan bevat drie inversies, waaronder een 180 graden stall, dat wil zeggen dat de bezoekers even ondersteboven blijven rijden. Tijdens het achtbaanritje ervaren de bezoekers verschillende keren een free floating airtime-effect, waarbij de inzittende het gevoel krijgen dat ze zweven.

Hieronder kan je de onride video van de achtbaan bekijken:

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Dit zijn de treinen in het station:

 

Hieronder vind je nog een video van de eerste testritten die in maart plaatsvonden: