Eerste trackdelen RMC achtbaan komen aan bij Six Flags Great Adventure

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure kan de opbouw van de nieuwe achtbaan Jersey Devil Coaster nu echt van start gaan. De eerste onderdelen van deze single rail coaster van RMC zijn geleverd.

 

Na het gieten van de eerste funderingen was het wachten op de echte start van de opbouw van Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure. Die opbouw kan nu bijna echt van start gaan na de levering van de eerste onderdelen. De achtbaan is de derde in haar soort en voorlopig enkel maar in Amerika te vinden.

 

Jersey Devil Coaster

Jersey Devil Coaster wordt een achtbaan met maar een track, een zogenaamde Single Rail Coaster. De baan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, dat in 2018 al twee soortgelijke achtbanen opende met RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas.

 

Jersey Devil Coaster zal echter veel groter worden dan de twee prototypes. De achtbaan met Raptor Track wordt 39,6 meter hoog. Tijdens de first drop van 87 graden zal de achtbaan een snelheid behalen van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter zullen de bezoekers drie keer overkop gaan via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll. Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster. Jersey Devil Coaster krijgt drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen in plaatsnemen. Wat ook de treinen groter maakt dan bij de andere exemplaren.

 

Meer updates over de baan vindt u hier.

 

Bron en foto’s: Six Flags Great Adventure