Iron Gwazi rijdt eerste testrondje in Busch Gardens Tampa

Busch Gardens Tampa heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van hun nieuwe Hybrid Coaster. Na de voltooiing van het volledige baanverloop, heeft Iron Gwazi nu ook haar allereerste testritje gemaakt onder luid gejuich van enkele toeschouwers.

 

Het Amerikaanse Busch Garden Tampa in Orlando pakt dit jaar uit met de transformatie van hun oude houten achtbanen Gwazi naar een gloednieuwe hybride achtbaan. Iron Gwazi wordt niet alleen de hoogte hybride achtbaan van Noord-Amerika, maar ook de snelste en steilste ter wereld. Daarvoor werd de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction aangesteld, bekend van onder andere Untamed (Walibi Holland) en Wildfire (Kolmården). De achtbaan torent met zijn ruim 62 meter hoge liftstructuur hoog uit boven de skyline van het park.

 

 

 

Eerder deze week werden de laatste baandelen van deze 1,2 kilometer lange lay-out geplaatst, waarna het naarstig wachten was tot de eerste testrit. Op maandag 9 maart was het eindelijk zover, dan werd voor het eerst een achtbaantreintje de 62,8 meter hoge lifthill opgestuurd. Dat blijkt uit een video van het fankanaal Midway Mayhem. Daarop is te zien dat de krokodil-vormgegeven trein aan een maximumsnelheid van 122,3 km/h doorheen de volledige lay-out rijdt om onder luid gejoel van enkele omstaanders in de remmen aan te komen.

 

 

Iron Gwazi is gebouwd op de funderingen van de oude duellerende houten achtbaan Gwazi. Deze achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International sloot definitief in 2015, totdat in 2018 door het park werd gehint op een mogelijke transformatie door RMC. Zij hebben de volledige betonnen fundering en een deel van de houten draagstructuur hergebruikt en de houten rails vervangen door een nieuwe stalen track. Vandaag dat deze achtbaan is geklasseerd als Hybrid Coaster. Een exacte openingsdatum voor Iron Gwazi is nog niet gecommuniceerd.

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Iron Gwazi via onze bouwupdates.

 

Bron: Midway Mayhem, Busch Gardens Tampa