Bellewaerde toont blik achter de schermen

Het Belgische pret- en dierenpark is momenteel volop bezig met haar winteronderhoud. Daar wordt druk gewerkt aan het onderhouden van de attracties, maar ook de gloednieuwe rollercoaster wordt opgebouwd. In een video neemt het West-Vlaamse pretpark je mee achter de schermen.

 

Het Vlaamse pret- en dierenpark Bellewaerde heeft een leuke video op YouTube geplaatst. Kijkers krijgen een unieke blik achter de schermen bij het park waarop te zien is hoe het Bellewaerde team zich voorbereid op het nieuwe seizoen.

Zo zien we onder andere hoe de Bengal Rapid River wordt proper gemaakt, gewerkt wordt aan een nieuwe EHBO post, onderhoudswerken aan de kinderachtbaan Keverbaan worden uitgevoerd en hoe het mos bij het palendorp wordt verwijderd.

Daarnaast kunnen we ook zien hoe de achtbaan Boomerang een groot onderhoud krijgt. Er wordt gewerkt aan de remmen en de treinen. Verder wordt ook de Log Flume River Splash uitgekuist en gebeuren er schilderwerken in het atelier.

Maar wat ons natuurlijk het meest interesseert zijn de bouwwerken aan de gloednieuwe achtbaan Wakala die in de lente van 2020 zal openen. Zo kunnen we zien hoe verschillende onderdelen op hun plaats worden gehesen.

Wakala is een Family Coaster die gebouwd wordt door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan krijgt een lengte van 660 meter, wordt 21 meter hoog en zal een snelheid behalen van 50 km/u. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro. Alles over de nieuwe rollercoaster kan je hier terugvinden.

 

Beelden: Bellewaerde