Hoop de kop ingedrukt: Japanse pretparken sluiten opnieuw

Er is zeer slecht nieuws naar buiten gekomen vanuit Japan. Twee weken geleden leek het ergste van de coronacrisis achter de rug te zijn en heropenden verschillende parken opnieuw de deuren. Ondertussen zijn het aantal besmettingen opnieuw hard toegenomen en sluiten de parken weer één voor één de deuren. De hoop die we hadden om snel naar onze geliefde parken terug te kunnen keren, wordt zo de kop ingedrukt.

 

Nadat er tijdens het weekend van 21 maart verschillende Japanse pretparken opnieuw de deuren openden, groeide ook bij ons de hoop dat alle ellende snel voorbij zou zijn. Een aantal pretparken, zoals Nagashima Spa Land, Toshimaen, Fuji-Q Highland en Legoland Japan heropenden sinds 21 maart, nadat de parken twee maanden gesloten zijn geweest.

 

Olympische Spelen

De heropening van de parken kwam er, omdat het aantal coronabesmettingen in het land geruime tijd stabiel bleef. De epidemie leek onder controle te zijn, maar sinds het nieuws bekend werd gemaakt dat de Olympische Spelen verplaatst werden naar 2021, zijn er plotseling opvallend meer besmettingen gedetecteerd in Japan. In Tokio werd er zelfs een nieuw dagrecord behaald.

Uit verschillende hoeken komt er nu het vermoeden dat de Japanse overheid de afgelopen weken mogelijk het aantal testen opzettelijk laag heeft gehouden, zodat het aantal nieuwe positieve gevallen beperkt bleef. Hiermee zou de Japanse overheid gehoopt hebben dat de Olympische Spelen alsnog konden doorgaan in 2020.

 

Pretparken sluiten opnieuw

Het stijgende aantal van nieuwe besmettingen, de zogenaamde tweede golf die door verschillende landen gevreesd wordt, heeft meteen ook een grote impact op de parken die opnieuw de deuren hebben geopend.

Het was Fuji-Q Highland dat als eerste park afgelopen weekend de deuren niet meer opende. Ondertussen is ook het nieuws naar buiten gekomen dat Toshimaen dezelfde beslissing neemt. Universal Studios Japan, dat haar heropening plande op 30 maart, heeft ook laten weten nog zeker gesloten te blijven tot 12 april en zal later communiceren of die datum nog verder verlengd wordt. Nagashima Spa Land en Legoland Japan blijven voorlopig wel nog geopend, al lijkt het een kwestie van tijd te worden vooraleer ook zij opnieuw de deuren zullen sluiten.

De hoop die we twee weken geleden kregen, opdat de parken ook bij ons snel zouden heropenen, kunnen we weer eventjes begraven.

 

Blijf het coronanieuws over de parken op de voet volgen in onze live blog.