Nederlandse pretparken binnenkort open zonder coronamaatregelen

Het einde van de Nederlandse coronamaatregelen lijkt in zicht. Vanaf vrijdag 18 februari moet er geen rekening meer gehouden worden met social distancing in het hele land, want de anderhalvemeterregel wordt geschrapt. Ook mondkapjes zijn niet langer nodig op de meeste locaties. Een week later wordt de coronapas dan weer geschrapt voor buitenlocaties, waardoor Nederlandse pret- en dierenparken op vrijdag 25 februari kunnen openen zonder enige coronarestricties.

 

De Nederlandse pret- en dierenparken kunnen opgelucht ademhalen, want zowat alle coronamaatregelen worden binnenkort geschrapt. Vanaf vrijdag 18 februari vervalt de mondkapjesplicht en moet er geen rekening meer gehouden worden met social distancing. De anderhalve meter afstand wordt dus afgeschaft. Een week later, vanaf 25 februari, zal men bij een bezoek aan een pret- of dierenpark geen coronapas meer moeten laten zien. Dit betekent dat attracties en restaurants weer volledig kunnen gevuld worden met bezoekers en ze kunnen dus terug over hun volledige capaciteit beschikken.

De coronaregels zijn hiermee nog niet volledig verdwenen uit Nederland. Zo zal je bij binnen-evenementen zonder vaste zitplaatsen, en met meer dan 500 personen, nog steeds een coronapas moeten laten zien. Die coronapas zal enkel geldig zijn na een negatieve test. Er wordt dus een 1G-beleid gevoerd. Mondmaskers zullen dan alleen nog moeten gedragen worden op het openbaar vervoer, in luchthavens en in vliegtuigen. De afstandsregel vervalt volledig. Het sluitingsuur voor de horeca wordt verlaat van 22u naar 01u ’s nachts, waardoor pret- en dierenparken volledig open kunnen zonder coronarestricties.

 

Bron: NOS, Looopings

Foto: TPF