Slagharen heeft plannen om nieuwe achtbaan te bouwen

De kans is groot dat het Nederlandse Attractiepark Slagharen in de toekomst een nieuwe hangende familieachtbaan zal bouwen. Dat werd duidelijk na het versturen van een enquête waarin men de bezoekers naar hun mening vraagt over een thema voor de nieuwigheid.

 

Het Nederlandse Attractiepark Slagharen stuurde een e-mail uit met een enquête. De bedoeling is om te peilen naar een thema voor een nieuwe attractie. Bij de drie mogelijke concepten is er telkens sprake van hangende familieachtbaan. Toch wil het park niet uitsluiten dat het thema mogelijk ook voor een ander soort van attractie zou kunnen dienen dan een hangende achtbaan. 

Over een attractiebouwer is het momenteel nog speculeren. Het achtbaantype wordt vooral gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma met het achtbaantype Family Suspended Coaster. Het kleinste model kennen we onder andere van Movie Park Germany waar er één is gebouwd met Jimmy Neutron Atomic’s Flyer. Het grootste model werd onder andere gebouwd in Energylandia met de naam Dragon Roller Coaster. Ook de Zwitserse fabrikant Intamin heeft een hangende familieachtbaan in zijn assortiment. Al zijn er daarvan op dit moment nog maar twee gebouwd. De bekendste van de twee heet DrageKongen en staat in het Deense Djurs Sommerland.

In de bevraging die het park uitstuurde worden drie thema’s voor de nieuwe achtbaan voorgesteld.

 

1 Border Town – Smokkel achtbaan
Je wordt lid van de Red Bandits. Er moeten goederen over de grens van Mexico gesmokkeld worden en jij moet hen helpen. Maar je moet snel zijn, want de sheriffs zitten vlak achter je. Eenmaal de tunnel door ben je de grens gepasseerd en eindelijk veilig. Je wordt ontvangen in het huis van de Red Bandits, dat net op de grens is gebouwd. Door het huis kom je gemakkelijk terug aan de Amerikaanse kant.

 

2 The Ghost Town – Ontsnap uit de gevangenis achtbaan
Het verhaal gaat over de ontsnapping van de Red Bandits uit de gevangenis. Je komt eerst in de gang achter de cellen. Hier hebben de Red Bandits vastgezeten. Je klimt naar de wachttoren om een goed overzicht over de gevangenis te hebben. Eenmaal de top bereikt raas je naar beneden. Rakelings vlieg je langs gebouwen en objecten en probeer je zo de sheriffs te slim af te zijn. Gelukkig is er net op tijd het safehouse van de Red Bandits waar je veilig voet aan grond zet en kunt uitstappen.

 

3 Go north – Houtzagerij achtbaan
Je opdracht is het vervoeren van boomstammen. Maar veel dingen op de ranch worden gestolen. Je klimt via een boomstammenlift eerst omhoog richting de boomtoppen. Vervolgens raas je door de natuur naar beneden. Zelfs vlak naast een waterval. Je vliegt een grot binnen. Je ziet alle gestolen spullen en ontdekt het geheim van de Red Bandits. Eénmaal terug op de houtzagerij word je als held onthaald. Je bent er in geslaagd om de Red Bandits te ontmaskeren en gestolen spullen terug te halen.

Momenteel heeft Attractiepark Slagharen al twee achtbanen in huis. De familieachtbaan Mine Train en de spectaculaire lanceerachtbaan Gold Rush die in 2017 de oude Thunder Loop verving.
Wanneer we de nieuwste achtbaan mogen verwachten is niet bekend.

 

Bron: Slagharen