Disneyland Shanghai in lockdown door corona

Dat er in China strenge wetten en regels worden gehanteerd om COVID-19 te bestrijden is algemeen bekend. Daar kwam eind oktober nog eens een mooi voorbeeld van in het nieuws. Disneyland Shanghai is namelijk in lockdown gegaan terwijl het park open was. Zo zitten er bezoekers vast in het park of in omliggende shoppinggebieden. Ze mogen pas het terrein verlaten wanneer ze een negatieve test hebben afgelegd.

 

Disneyland Shanghai is op 31 oktober om 11u39 lokale tijd in lockdown gegaan. Dit terwijl er bezoekers in het park aanwezig waren. Bezoekers van het park konden dus niet meer in of uit het park. Zo zitten er heel wat bezoekers vast in het park of in de shoppinggebieden rond het park. Zo’n 400.000 bezoekers konden het park enkel verlaten na het afnemen van een negatieve test. Een beperkt aanbod van de attracties bleef open tijdens de lockdown. Een woordvoerder van het park verklaarde dat ze enkel de regels volgen die opgelegd werden door gezondheidsautoriteiten. Sinds zaterdag werkte het park al met een verminderde capaciteit.

China hanteert sinds het begin van de coronacrisis heel strenge regels om het virus te verslaan en hanteert een zero-covid beleid. Zo is de stad Shanghai dit jaar al een paar maanden in lockdown geweest. Uiteindelijk bleken alle gasten negatief te testen.

 

bron: HLN & News9.com

Foto: TPF