Eigenaar Attractiepark Rotterdam verkoopt 2 Boomerang-achtbanen

Hennie van der Most, de eigenaar van het nieuwe pretpark Attractiepark Rotterdam dat momenteel volop in opbouw is, heeft twee Boomerang-achtbanen verkocht. Het gaat om de Boomerang-achtbaan van het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm dat het pretpark verliet in april 2017 en om de Boomerang-achtbaan van het voormalige Engelse pretpark Pleasure Island Family Theme Park.

 

Most Amusement Rides:

De Nederlandse zakenman en ondernemer Hennie van der Most is eigenaar van het bedrijf Most Amusement Rides dat gespecialiseerd is in de revisie en herstel van tweedehandsattracties. Regelmatig duiken er dan ook verschillende attracties op bij de werkplaats van het bedrijf die hersteld en vernieuwd moeten worden.

Begin mei 2017 doken er foto’s op van de werkplaats van Most Amusement Rides in het dorpje Schuinesloot, hierop was een witte Boomerang-achtbaan van Vekoma te zien. De attractie was afkomstig van het Engelse pretpark Pleasure Island Family Theme Park dat helaas eind 2016 de deuren moest sluiten wegens tegenvallende bezoekersaantallen.

Ook een tweede Boomerang-achtbaan werd in Schuinesloot gespot. Dit keer ging het om een groene Boomerang-achtbaan van Vekoma. De attractie was afkomstig van het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm dat de achtbaan eind april 2017 afbrak om plaats te maken voor een nieuwe spectaculaire rollercoaster.

 

Trans Studio:

Tot nog toe was niet bekend wat de toekomstige bestemming van de achtbanen was. Nu kan Themeparkfreaks melden welke pretparken de achtbanen gekocht hebben. Het gaat om twee gloednieuwe pretparken van de Franse multinational retailer Carrefour die op enkele jaren tijd 31 pretparken heeft gebouwd in Indonesië.

De Boomerang-achtbaan van Pleasure Island Family Theme Park gaat naar het indoorpretpark Trans Studio Bali gelegen op het Indonesische eiland Bali. Dit park wordt omschreven als het eerste sociale media pretpark ter wereld.

De Boomerang-achtbaan van Knott’s Berry Farm zal gaan naar Trans Studio Action Zone in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dit pretpark staat helemaal in het teken van de actiefilms.

Eerder raakte ook al bekend dat Trans Studio Bali nog een andere bekende attractie heeft aangekocht. De oude Vleermuis uit Plopsaland De Panne zal eveneens een tweede leven krijgen in het park in Bali dat op zo’n 12.000 kilometer van bij ons gelegen is. 

 

Boomerang Coaster:

De Boomerang Coaster hebben een hoogte van 35,5 meter en behalen een snelheid van 75,6 km/u. Bezoekers leggen het parcours van 285 meter zowel voorwaarts als achterwaarts af. De 3 inversies worden 2 maal doorlopen, waardoor de inzittenden in totaal 6 keer overkop gaan. Het is een achtbaantype dat gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Vekoma verkocht in de loop der jaren meer dan 50 exemplaren van dit model en het werd in meer dan 70 pretparken opgebouwd, een echt succesnummer dus. Het Belgische pretpark Bellewaerde opende in 1984 de allereerste Boomerang-achtbaan ter wereld. Ook Walibi Belgium en Walibi Holland hebben een dergelijke achtbaan.

 

 

Bronnen: Gesprek tussen Plopsa Fans en Trans Studio, Blooloop