Tayto Park plant achtbaan van 14 miljoen euro

Het grootste pretpark van Ierland, Tayto Park, plant in 2021 een 4de achtbaan. Het wordt een serieuze investering van 14 miljoen euro en moet de aantrekkingskracht van het park bij tieners vergroten. De achtbaan wordt de grootste van het park.

 

Nieuwe grote achtbaan in 2021:

Het was in augustus 2016 dat de plannen voor een tweede grote achtbaan voor het eerst opdoken. Die plannen werden toen bekend gemaakt door de baas van het park, Raymond Coyle, in een interview met Newstalk. In eerste instantie was het de bedoeling dat de achtbaan zou openen in 2019, maar door de verschillende grote investeringen die het park in tussentijd maakte is het project uitgesteld naar 2021.

De achtbaan zal dezelfde hoogte krijgen als de houten achtbaan Cú Chulainn, dit wil zeggen 32 meter hoog. Maar de rollercoaster wordt wel 400 meter langer waardoor deze een lengte van 1482 meter zal krijgen. De attractie wordt in tegenstelling met Cú Chulainn geen houten achtbaan maar wel een stalen achtbaan.

 

2 achtbanen in 1:

Eigenaar van het park, Raymond Coyle, verklaarde dat het twee rollercoasters in één zullen zijn wat ons doet vermoeden dat het om een duellerende achtbaan zal gaan. Dat verklaarde ook de hoge capaciteit van 1200 personen per uur.

De rollercoaster wordt de eerste van Europa in haar soort en moet de toekomst en het bestaan van Tayto Park verzekeren. Het is de bedoeling dat de planning van deze achtbaan en de nodige vergunning in de loop van 2019 rond zullen zijn. Waardoor de bouwwerken in 2020 kunnen starten en dat de attractie uiteindelijk in 2021 kan openen.

Tayto Park mocht vorig jaar 720.000 bezoekers ontvangen. Dit jaar wordt verwacht dat de bezoekersaantallen met 3 à 4 procent zullen stijgen. Het extreem warme weer van deze zomer zorgde voor tegenvallende bezoekersaantallen in die periode, waardoor de groei minder was dan verwacht. Tayto Park opende haar deuren in 2010.

 

Cú Chulainn:

Tayto Park werd bekend in de pretpark wereld toen het in 2015 de houten achtbaan Cú Chulainn opende. Een 32 hoge achtbaan met een snelheid van 90,1 km/u die gebouwd werd door de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group.

Dit jaar opende het park een tweede achtbaan met Ladybird Loop, een achtbaan die zich op de kleinere bezoekers richt. Ook voor volgend jaar komt er een achtbaan die gebouwd wordt door Zierer.

In 2017 opende Tayto Park een indrukwekkende waterattractie met een hoog gehalte aan thematisering. Deze attractie werd gebouwd in een gloednieuwe themagebied die in het teken staat van de Vikings.

 

 

Bron: Independent