Opnieuw achtbaan van formaat voor Tayto Park

Het Ierse pretpark Tayto Park zette zichzelf al eerder op de kaart toen ze de houten achtbaan ‘Cú Chulainn’ openden in 2015, meteen een achtbaan van formaat. Ook dit jaar groeide het park enorm met een Enterprise, Rock & Tug, Power Surge en reuzenrad.

 

Sinds de opening investeerde Tayto Park al meer dan €50 miljoen en zal blijven investeren. Het park is momenteel al bezig met de bouw van een waterattractie die €5.7 miljoen zal gaan kosten. Deze attractie zal openen rond de Paas periode van 2017. Maar dat is niet alles, in 2019 zal het park een tweede achtbaan openen, opnieuw eentje van formaat. Aan de nieuwe achtbaan hangt een prijskaartje van maar liefst €17,5 miljoen.

Door al deze investeringen hoopt het park te groeien van een bezoekersaantal van 800.000 naar 1,5 miljoen in 2022. Ook zal men gaan werken aan de marketing van het park.

Deze plannen vertelde de baas van het park, Raymond Coyle, in een interview met Newstalk. Verder vertelde de man over de mogelijkheid tot het openen van een hotel of andere verblijfsmogelijkheden in het park. Ook zullen er nog andere grote attracties naar het park komen de komende jaren, het doel van het park is op die manier behalve lokale bezoekers ook meer toeristen aan te trekken.

 

Bron: Newstalk

Foto: Tayto Park