Indrukwekkende thematisering voor nieuwe waterattractie in Tayto Park

Het grootste pretpark van Ierland heeft de bouw van een grote nieuwe waterattractie afgerond. Het gaat om een hoog gethematiseerde waterattractie die gelegen is in het Vikinggebied. De nieuwe publiekstrekker moet binnenkort openen.

 

De nieuwe waterattractie is een flume ride die gebouwd werd in het Viking-themagebied van het park. De attractie bevat maar liefst 1,7 miljoen liter water en heeft 5,7 miljoen euro gekost. Naast de attractie is er ook een replica van een Vikingschip, een Vikingdrop en 20 levensgrote Vikings in het gebied. Alleen wie dapper genoeg is zal een ritje durven maken en eindigen met een grote splash in het water.

 

De testritten zijn achter de rug en bezoekers konden vanaf vanmiddag ritjes maken. Al waren er de voorbije dagen al wel soft openingen. Nadat de inzittenden door het Vikingdorp varen gaan ze via een grote Vikinghelm diep de grotten in. Vanuit deze grot zal er een grote drop en splash volgen.

 

Tayto Park ontstond in 2010 en zette zich op de kaart met de bouw van de spectaculaire houten achtbaan Cú Chulainn in 2015. Er was lange tijd verwarring over de attractie. Velen dachten dat de houten achtbaan de eerste van Europa zou zijn die overkop zou gaan, maar dat bleek achteraf toch niet waar te zijn. Desondanks is de houten achtbaan behoorlijk spectaculair want de attractie is 32 meter hoog en behaalt een snelheid van 90 km/u. De Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group stond in voor de bouw van de 1094,2 meter lange achtbaan. Cú Chulainn bevat twee tunnels en was een investering van 8,5 miljoen euro.

 

Naast de houten achtbaan kwamen er ook nog verschillende andere attracties bij zoals een Air Race van Zamperla, een droptoren, een 5D-Cinema en een parktrein. Ook vorig jaar pakte het pretpark uit met verschillende nieuwe attracties. Zo werd er een Rockin’ Tug, een reuzenrad, een Power Surge en een Endeavour van Zamperla geopend. Deze laatste is een spectaculaire attractie waarbij bezoekers met hun benen los verschillende keren overkop gaan.

 

Maar dit is nog niet alles, in 2019 zal het park een tweede achtbaan openen, opnieuw eentje van formaat. Aan de nieuwe achtbaan hangt een prijskaartje vast van maar liefst 17,5 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele dan Cú Chulainn.

 

 

Foto’s: Tayto Park