Laatste track van Copperhead Strike in Carowinds geplaatst

In het Amerikaanse pretpark Carowinds is de opbouw van de nieuwe achtbaan Copperhead Strike razendsnel gegaan. Deze achtbaan bevat een dubbele lancering en is gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Ondertussen is het laatste trackdeel geplaatst.

 

Wie volgend seizoen het Amerikaanse pretpark Carowinds bezoekt zal plaats kunnen nemen in de lanceerachtbaan Copperhead Strike. Deze achtbaan zal tot tweemaal toe gelanceerd worden en zal vijf inversies bevatten. Ze zal komen te staan in een nieuw themadeel dat draait om de Blue Ridge Country Kitchen. 

 

De bouwwerken gaan hard vooruit en ondertussen werden zelfs al de laatste trackdelen geïnstalleerd.

 

 

Copperhead Strike

Copperhead Strike is een achtbaan die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Mack Rides. De achtbaan heeft een lengte van 992 meter en een topsnelheid van 80 km/u. Een eerste lancering vanuit het station brengt je tot een snelheid van net geen 70 km/h op 2,5 seconden. Tijdens de rit volgt een tweede lancering die je uiteindelijk tot een topsnelheid van 80 km/h brengt. De nieuwe achtbaan bevat vijf inversies waaronder een corckscrew, een cutback, twee loopings en een heartline roll. De rittijd zal 2 minuten 24 seconden bedragen.

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Carowinds Fans Only