De vernieuwingen van Bobbejaanland

Bobbejaanland zat deze winter niet stil, doorheen het park ontdekten we heel wat vernieuwingen. Eerder raakte bekend dat de hangende stalen achtbaan, Dreamcatcher, voor de derde keer een nieuw thema krijgt sinds 1987. Niet alleen een nieuwe thema zal de attractie compleet maken, ook zal er een mogelijkheid zijn om de rit te beleven met een virtual reality-bril. Verder zou ook de glijbaan Big Bang in een nieuwe kleedje gestopt worden en het cowboydorp aangepakt worden.

 

Het is de derde keer dat Bobbejaanland de Dreamcatcher in een nieuw jasje stopt. De achtbaan opende in 1987 als Air Race, waar je in miniatuurvliegtuigjes rondvloog. Vervolgens werd ze in 2006 in een indianenthema gestopt en kreeg ze de naam Dreamcatcher. Afgelopen winter werd er flink gesleuteld aan de achtbaan. Het thema werd volledig aangepast, maar ook op technisch gebied waren er de nodige veranderingen. Het besturingssysteem kreeg een upgrade en in het station kwamen voorsorteerhekjes.

Aan de 25 meter hoge rollercoaster zullen dit jaar ook virtual reality-brillen toegevoegd worden. Bezoekers kunnen zelf kiezen of ze deze opzetten of niet. Het wordt de tweede achtbaan die omgetoverd wordt tot een achtbaan met deze optie, in 2016 werd dit toegepast in de overdekte rollercoaster Revolution.

Bij waterglijbaan Bing Bang kwam er eveneens een nieuw thema, een beetje avontuurlijker maar samen met Dreamcatcher ook aansluitend op het thema Western. De waterglijbaan werd voorzien van thema-objecten en rondom van een nieuwe houten vloer. De vaargeulen kregen een nieuw coating, zodat deze er weer als nieuw eruitzien.

Wanneer je Cowboy Town betreedt via Adventure Valley loop je vanaf nu onder een nieuwe toegangspoort door, waardoor je duidelijk ziet wanneer je het gebied betreedt. In deze zone werden heel wat gebouwen voorzien van een likje verf en kwamen er enkele kleinere toevoegingen in de vorm van thema-objecten. Eén van de grootste nieuwigheden is een leuke speeltuin, die zorgt dat de zone levendiger wordt. Aan de oude locatie van Speedy Bob links, het deel dat verhuisde naar Spanje, is nu een nieuw fotopunt gebouwd, waardoor het zicht op de betonnen oppervlakte grotendeels verdwijnt. Ook kwam er een trein naast het gebouwtje net achter Speedy Bob. Nog iets dat meteen opvalt, is dat het rad van El Rio, dat zestien jaar werkloos naast de Rapid River stond, dit jaar verdwenen is.

Andere verbeteringen merkten we op bij Sledgehammer, deze gigantische thrilride kreeg covers over de beugels, zodat deze weer nieuw lijken. We merkten ook aan de ingang zone een nieuw horecapuntje op waar je koffie kan verkrijgen. Bij het Reuzenrad werd dan weer aan de veiligheid gewerkt. Doormiddel van slotjes kunnen de inzittenden van deze attracties tijdens de rit niet meer zelf de poortjes openen van het bakje. Ook bij de gaming Gallery in het begin van het park kwamen heel wat nieuwe spellen bij. De zweefmolen werd technisch volledig vernieuwd, uiterlijk werd verfraaid met een nieuwe houten vloer.