Colossos komt terug!

De beslissing over Colossos is gevallen: de grootste houten achtbaan van Duitsland krijgt een nieuw leven. Rollercoasterfans moeten echter nog een tijd geduld hebben want voor de heropening is er een langere renovatiefase nodig.

 

Het bange afwachten voor Colossos is voorbij. Heide Park heeft een beslissing genomen over de toekomst van haar gigantische houten achtbaan, die sinds de zomer van 2016 stilstaat. Het goede nieuws: Colossos gaat terug open!

Terugblik: Begin 2016 vierde Colossos haar 15-jarig jubileum. Voor deze gelegenheid kreeg Colossos een thema rond de geschiedenis van de boommensen. Bezoekers konden ze echter maar een paar maanden ervaren omdat Colossos in de zomer gesloten werd en dat bleef zo tot het einde van het seizoen. Ook in 2017 werd de houten achtbaan niet geopend. De gedetailleerde achtergrond van de sluiting was lange tijd onbekend, totdat Heide Park na het afgelopen seizoen meer info gaf. De staat van de rails was slecht, werd er toen gezegd. Ze zouden over de hele lengte moeten worden vernieuwd.

Heide Park neemt deze stap: Colossos wordt vernieuwd.
Maar het zal nog even duren voordat bezoekers van het pretpark weer een rit op de houten achtbaan kunnen maken. De heropening van Colossos staat gepland voor 2019.

 

Bron: Parkerlebnis