S&R Group gaat langste wildwaterbaan van België bouwen

De Belgische zwembadenuitbater S&R Group is volop bezig met de bouw van twee nieuwe zwemparadijzen in Kortrijk en Zwevegem. Beide complexen moeten in de loop van 2018 openen. Het zwemparadijs in Zwevegem moet openen in de zomervakantie en de vestiging in Kortrijk  tegen de kerstvakantie van 2018. In dit complex zal de langste wildwaterbaan van België geopend worden.

 

S&R Kortrijk:

Het toekomstig zwemparadijs in Kortrijk zal meteen een record breken in België. Het complex krijgt namelijk een wildwaterbaan van 160 meter lang, de langste van België. Hiermee wil de stad het zwemparadijs aantrekkelijk maken voor jonge en iets-minder-jonge avonturiers. Naast de langste wildwaterbaan van België, komt er ook nog een golfslagbad en een heleboel andere glijbanen bij. Voor de kleine zwemmertjes wordt een kinderwereld met maar liefst drie baden voorzien.

Naast de glijbanen en het golfslagbad kan er ook gerelaxt worden in de warme lagune, sauna en stoombad. De kers op de taart is het buitenbad dat alle dagen van het jaar open is. Het zwemparadijs wordt bovendien toegankelijk voor andersvaliden.

 

S&R Zwevegem:

Zwevegem dat bekend staat als “zwemzotste gemeente” is trots met het nieuwe zwembadcomplex dat momenteel opgebouwd wordt in de gemeente. Tegen de zomervakantie van 2018 zal de Sportpuntsite een zwemparadijs rijker zijn. De toekomst voor het bruisende verenigingsleven, voor de schoolsport en voor de vele publieke zwemmers is met verve verzekerd.

S&R zal op de bovenverdieping zalen voorzien voor spinning en fitness, en daarnaast een polyvalente zaal voorzien waar allerlei trendy lessenreeksen zullen georganiseerd worden. Deze moderne supplementaire voorzieningen geven een extra belevingswaarde en verhogen de leefbaarheid van het complex.

Een bassin van 25 meter op 25 meter met 10 zwembanen, het kindvriendelijke doorgroeibad, het recreatief gedeelte met warme lagune, de ruime sauna én het gezellige rest-eau-café garanderen een sportief en competitief maar ook een aangenaam recreatief verblijf.

 

Uitbreiding S&R Brugge met spectaculaire glijbanen: 

In 2014 opende in Brugge het S&R zwembad met onder andere een 50 meter Olympisch bad, een sauna, stoombad, outdoor wellness en sportfaciliteiten. Voor de avonturiers werd er ook een wildwaterbaan geopend van 115 meter lang en een glijbaan. Afgelopen zomer werden daar nog eens 2 spectaculaire en unieke waterglijbanen aan toegevoegd.

De Magic Tube is de familieglijbaan. Hier mag je zowel met soloband, een duozit of een glijmat naar beneden glijden. De glijbaan is 100 meter lang en bevindt zich volledig in een tunnel vol gekleurde lichtjes. Maar dat is niet alles, want de glijbaan is ook interactief. Wie de meeste touchpoints aanraakt wint de uitdaging.

De Magic Jump is een glijbaan met ‘infinity jump’ (uniek in Vlaanderen) en neemt je mee in een spannend 86 meter lang onderwateravontuur. Eenmaal je naar beneden glijdt word je overspoeld met spectaculaire 3D effecten. Maar duik op tijd onder voor de haai!

Bij de Magic Twice beleef je een spannende race met z’n twee tussen flitsende lichteffecten! Zij aan zij zoef je van bijna 12 meter hoogte de 123 meter lange weg naar beneden. Eenmaal aan de finish kunnen de bezoekers zien hoe snel ze naar beneden gleden. Magic Twice is een unieke glijbaan in de Benelux.

 

S&R Group:

Momenteel bezit de S&R Group al 8 zwemparadijzen. Deze zijn gevestigd in de gemeenten Overpelt (Limburg), Lier (Antwerpen), Bergen (Henegouwen), Gent (Oost-Vlaanderen), Beveren (Oost-Vlaanderen), Brugge (West-Vlaanderen), Westerlo (Antwerpen) en Hasselt (Limburg). De zwemcomplexen in Brugge en Gent zijn de grootste.

 

 

Bron: S&R Group