Nieuw Nickelodeon park gaat meteen twee record brekende achtbanen bouwen

Bijzonder goed nieuws voor alle pretparkfans, rollercoasterfanaten en Nickelodeon-aanhangers. In de buurt van New York gaat het bekende merk Nickelodeon een pretpark bouwen. Het pretpark krijgt de naam Nickelodeon Universe Theme Park en moet open in 2019. Uithangborden van dit park worden twee wereldrecord brekende achtbanen.

 

Nickelodeon Universe Theme Park komt te liggen in de Amerikaanse staat New-Jersey, niet ver van New York City. Het indoorpretpark komt in het American Dream Meadowlands retail en entertainment complex te liggen. Het pretpark zal uitpakken met 2 wereldrecord brekende achtbanen die samen 3 records zullen neerzetten.

De twee achtbanen zullen in en door elkaar gebouwd worden zodanig dat de in totaal 14 bakjes kriskras door elkaar zullen rijden. Dit zal zorgen voor een speciale magische sfeer. Het pretpark zal een hoog thematiseringsgehalte hebben en komt helemaal in het teken te staan van de populaire Nickelodeon figuurtjes.

Naast het Nickelodeon Universe Theme Park zal het complex ook 450 winkels en restaurants bevatten, het grootste DreamWorks water- en pretpark, 50 meter hoge indoor skicentrum, een theater, een 86 meter hoog reuzenrad, een bioscoopcomplex, een minigolfbaan, een Sea Life Aquarium en een Legoland Discovery Centrum (niet te verwarren met Legoland New York dat 69 kilometer verderop gebouwd zal worden).

 

Steilste achtbaan ter wereld:

Spannend nieuws uit Amerika. Na 8 jaar zal er opnieuw een poging gedaan worden om het wereldrecord ‘steilste achtbaan drop’ te verbreken. Dit record stond al sinds 2011 op naam van Takabisha in het Japanse pretpark Fuji-Q Highland die op zijn beurt het amper 7 dagen oude wereldrecord van Timber Drop in het Franse pretpark Fraispertuis City verbrak.

Takabisha is een spectaculaire achtbaan met verschillende elementen. Zo start de rit al meteen met een inversie, hierna volgt een indrukwekkende lancering waarbij de bezoekers op 2 seconden tijd een snelheid van 100 km/u bereiken. Daarna volgen nog eens 3 andere inversies en is er een 43 meter hoge verticale lift hill. Na deze lift hill volgt een drop van maar liefst 121 graden waarna nog eens 3 inversies volgen. Hiermee gaan de bezoekers op het 1000 meter lange parcours, 7 keer overkop.

 

Nickelodeon Universe Theme Park zal een gelijkaardige achtbaan gaan bouwen met dat belangrijk verschil dat de drop nog steiler zal worden. Hoe stijl deze drop dan exact zal worden, werd nog niet bekend gemaakt. De achtbaan zal alvast net als Takabisha, een lancering en verticale lift hill krijgen. De rollercoaster zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides.

 

Langste spinning coaster ter wereld:

Naast de achtbaan met de steilste drop zal het pretpark ook nog een andere achtbaan openen die twee wereldrecords zal breken. Het wordt namelijk zowel de langste als de hoogste spinning coaster met vrij draaiende bakjes. Momenteel is de hoogste en langste spinning coaster met vrij draaiende bakjes Tarántula in het Spaanse Parque de Atracciones de Madrid, deze achtbaan heeft een hoogte van 25,5 meter en is 630 meter lang. De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides.

 

 

Momenteel is de eerste achtbaan track al ter plaatse. Het gaat om groene achtbaan track van de Euro-Fighter coaster die Gerstlauer zal bouwen. Dit wordt de achtbaan met de steilste drop ter wereld.

 

 

Bronnen: rideentertainment, parkerlebnis, rcdb