Nieuw Nickelodeon pretpark met recordbrekende rollercoasters geopend

In de Amerikaanse staat New Jersey is een nieuw pretpark geopend dat volledig in het teken staat van Nickelodeon. Nickelodeon Universe Theme Park is gelegen in de American Dream, een grote overdekte plaats met onder andere ook een winkelcentrum en restaurants. Het pretpark bevat heel wat attracties waaronder 5 achtbanen die tezamen meerdere wereldrecords verbreken.

 

In totaal worden er 4 wereldrecords gebroken door 2 achtbanen. De twee recordbrekende achtbanen werden in en door elkaar gebouwd, zodanig dat de in totaal 14 bakjes kriskras door elkaar rijden. Dit zorgt voor een speciale magische sfeer. Het pretpark heeft een hoog thematiseringsgehalte en staat helemaal in het teken van de populaire Nickelodeon figuurtjes.

Momenteel wordt er nog druk verder gewerkt aan de American Dream. Naast het Nickelodeon Universe Theme Park zal het complex ook 450 winkels en restaurants bevatten, het grootste DreamWorks water- en pretpark, een 50 meter hoog indoor skicentrum, een theater, een 86 meter hoog reuzenrad, een bioscoopcomplex, een minigolfbaan, een Sea Life Aquarium en een Legoland Discovery Centrum (niet te verwarren met Legoland New York, dat 69 kilometer verderop gebouwd wordt).

 

Steilste achtbaan ter wereld:

Na 8 jaar is opnieuw het wereldrecord ‘steilste achtbaandrop’ ter wereld verbroken. Dit record staat al sinds 2011 op naam van Takabisha in het Japanse pretpark Fuji-Q Highland, dat op zijn beurt het amper 7 dagen oude wereldrecord van Timber Drop in het Franse pretpark Fraispertuis City verbrak.

De nieuwe achtbaan heeft de naam TMNT Shellraiser gekregen en is een spectaculaire achtbaan met verschillende elementen gebouwd door het Duitse Gerstlauer. Zo start de rit al meteen met een inversie. Hierna volgt een indrukwekkende lancering waarbij de bezoekers in twee seconden tijd een snelheid van 100 km/u bereiken. Daarna volgen nog eens drie andere inversies en is er een 43 meter hoge verticale lifthill. Na deze lifthill volgt een drop van maar liefst 121,5 graden, waarna nog eens drie inversies volgen. Hiermee gaan de bezoekers op het 1000 meter lange parcours zeven keer overkop.

Met deze statistieken heeft TMNT Shellraiser de steilste achtbaandrop ter wereld. TMNT Shellraiser snoept het record van Takabisha af met amper een halve graat, maar dit volstaat alvast voor het wereldrecord. De rollercoaster breekt ook nog een tweede record want het is ook nog eens de indoor achtbaan met de meeste inversies ter wereld. Dit record stond op 4 en wordt dus ruim verpulverd met maar liefst 7 inversies.

 

Langste spinning coaster ter wereld:

Naast de achtbaan met de steilste drop heeft het pretpark ook nog een andere achtbaan die twee wereldrecords te pakken heeft. Shredder is namelijk een spinning coaster die eveneens gebouwd werd door Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan bereikt een snelheid van 57,9 km/u en is 25,9 meter hoog. Daarnaast is de achtbaan 684,9 meter lang en deze staat helemaal in het teken van Teenage Mutant Ninja Turtles.

Maar Shredder breekt ook twee wereldrecords, want de achtbaan is namelijk zowel de langste als de hoogste spinning coaster met vrij draaiende bakjes. Deze records werden afgesnoept van Tarántula in het Spaanse Parque de Atracciones de Madrid.

 

Nog meer achtbanen:

Maar dat is nog niet alles wat achtbanen betreft. Ook Intamin Amusement Rides bouwde 2 rollercoasters met Sandy’s Blasting Bronco en Timmy’s Half Pipe Havoc. Sandy’s Blasting Bronco is een compacte gelanceerde achtbaan met 4 inversies, Timmy’s Half Pipe Havoc is dan weer een gelanceerde shuttle coaster. De laatste achtbaan werd gebouwd door Chance Rides en heeft de naam Nickelodeon Slime Streak gekregen. De rollercoaster heeft een snelheid van 59,5 km/u en is 385 meter lang. In totaal is de achtbaan 21,3 meter hoog met een totaal hoogteverschil van 16,8 meter. Alle achtbanen net zoals het volledig park zijn allemaal indoor gelegen.

 

Het volledige project kan u hier in detail bekijken.

 

Hieronder kan u een video van de openingsdag bekijken.

 

 

 

Bron: rcdb

Foto: USA Today