Achtbaan in Nickelodeon pretpark na jaar vertraging geopend.

De Intamin coaster Sandy’s Blasting Bronco in het Nickelodeon Universe Theme Park in New Jersey is na een jaar vertraging toch geopend.

 

Sandy’s Blasting Bronco

Deze achtbaan is een vreemde eend in de bijt van het assortiment van de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Het is een heel compacte intense baan met vier inversies: namelijk twee immelmanns en één rollover. Bij het laatste element ga je twee keer overkop. Dit kennen we van bijvoorbeeld de Vekoma SLC’s.

De baan behaald haar snelheid door middel van Lineare Synchrone Motor lancering, kortweg: LSM. Opmerkelijk hierbij is dat de launchtrack heel kort is en de baan dus op een korte afstand haar snelheid verwerft.

De achtbaan heeft één trein bestaande uit drie wagens waar telkens vier personen in kunnen plaatsnemen. Dit maakt dat de achtbaan twaalf bezoekers per rit kan meenemen.  De bezoekers worden op hun plaats gehouden doormiddel van een heupbeugel.

Verder is de baan uitgerust met een lichtpakket van het Amerikaanse KCL Engineering, dit zorgt ervoor dat de baan zeer mooi uitgelicht is in de avond.

 

Draaischijf

De achtbaan heeft nog iets speciaals in petto. Nadat de trein na een voorwaartse ronde terugkomt in het station, draait het volledige station 180 graden en legt de trein vervolgens het parcours achterwaarts af.

 

 

Nickelodeon Universe Theme park

Het nieuwe Nickelodeon Park werd geopend op 25 oktober 2019 en is het tweede Nickelodeon pretpark in de Triple Five group.

 

Bron: Rcdb, Youtube