Aquarium Brussel sluit voorgoed de deuren

Het Brusselse Aquarium zal binnenkort de deuren voorgoed sluiten, dat viel te lezen op de facebookpagina van het park. In het gebouw kon je 48 aquariums met meer dan 250 kleine soorten (vissen, amfibieën en ongewervelden) ontdekken.

 

Het Brusselse Aquarium wordt het tweede park met aquaria dat de deuren zal sluiten. Begin dit jaar sloot in Antwerpen Aquatopia de deuren. Begin 2018, op 7 januari om precies te zijn, zal het Aquarium van Brussel voor het laatst geopend zijn.

Dit nieuws maakte het dierenpark zelf bekend op de facebookpagina.

Met een zwaar gemoed nemen we afscheid van al onze bezoekers en dieren. Na vele jaren en veldslagen, open voor jong en oud, hebben we besloten onze deuren definitief te sluiten. Wij hopen veel vreugde en goede herinneringen te hebben gegeven aan al onze bezoekers in deze 12 jaar van bestaan. Ook willen wij iedereen bedanken die in ons geloofde en ons gesteund hebben gedurende al die jaren. Het Aquarium zal nog steeds toegankelijk zijn voor het publiek tot 7 Januari 2018. Aarzel dan niet om onze dieren te ontdekken of te herontdekken aldus de ploeg van het Aquarium van Brussel”

Het Aquarium opende 15 jaar geleden en was sinds 12 jaar publiekelijk toegankelijk. “Het begon destijds als een uitdaging”, vertelt directrice Danielle Roose in een aankondiging op de site van het park. “Ja, het was een uitdaging, maar ook een beetje onze lotsbestemming. Wij konden ons niet neerleggen bij de vaststelling dat de natuur erop achteruitgaat; wij wilden daden stellen, de platgetreden paden verlaten, het verschil maken, anderen in beweging brengen… in de mate van het mogelijke.”Na jarenlange inzet willen beide eigenaars opnieuw wat rust in het leven vinden, na altijd klaar te hebben gestaan voor de dieren. “Vijftien jaar zijn voorbijgegaan (waarvan twaalf toegankelijk voor het publiek). We hebben nergens spijt van; we zijn ervoor gegaan; we hebben er heel ons hart in gelegd, al onze moed, al onze energie in gestoken, zeven dagen op zeven, zonder vrije weekends en zonder vakantie. Sommigen geloven dat niet, toch is het zo. Vandaag zijn de twee soldaten uitgeput van de onaflatende strijd; ze leggen de wapens neer en willen zoals iedereen gewoon gaan leven gedurende de tijd die hen hier nog rest.”

Wie het Aquarium nog wil bezoeken kan dit nog tot en met 7 januari 2018.

 

Bron: Aquarium van Brussel