Twee achtbanen van Hard Rock Park dan toch niet gered

Twee grote achtbanen uit het gesloten voormalige Hard Rock Park dat gelegen was in de Amerikaanse staat Zuid-Carolina zullen dan toch niet gered worden. De achtbanen waren een tijd geleden naar een nieuw pretpark in Azië verscheept maar het park heeft besloten deze achtbanen dan toch niet te gaan opbouwen.

 

Het korte bestaan van Hard Rock Park:

Hard Rock Park werd geopend in 2008 met 5 spectaculaire achtbanen. Het park stond volledig in het teken van de muziek, maar het liedje was maar van korte duur. Amper een jaar na de opening werd het park alweer gesloten. Er werd nog een poging gedaan in 2009 om het park te redden, er kwamen nieuwe mensen aan het hoofd van het park en de naam werd veranderd naar Freestyle Music Park. Maar ook dit kon allemaal niet helpen en het park sloot datzelfde jaar nog om nooit nog te heropenen. In 2014 werd het park volledig afgebroken en alle attracties werden verwijderd.

De woelige geschiedenis van Hard Rock Park en waarom het park zo snel failliet ging, kun je hier ontdekken.

 

Achtbanen worden naar Vietnam verscheept:

Twee pretparken in Vietnam kochten de 5 achtbanen over. Asia Park kocht 4 achtbanen over, dit waren 2 familie achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma en 2 unieke achtbanen van Amerikaanse fabrikant Premier Rides. De laatste achtbaan, een looping coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard, werd verscheept naar Dragon Park.

 

Dragon Park opende in januari van dit jaar de voormalige Time Machine onder de nieuwe naam Dragon’s Run. De achtbaan bereikt een snelheid van 104,6 km/u en gaat 6 keer overkop. Asia Park bouwde de 4 achtbanen op, de twee Vekoma achtbanen opende in 2015 maar de twee achtbanen van Premier Rides bleven gesloten. Het ging over een unieke achtbaan waarbij de bakjes onderaan de track hangen en over een achtbaan die gebruikt maakte van een soort van reuzenrad om de achtbaantreintjes op te takelen, eveneens uniek in de wereld.

 

Twee achtbanen worden voor opening opnieuw afgebroken:

Nu heeft Asia park bekend gemaakt dat de twee Premier Rides achtbanen dan toch niet zullen worden geopend in het park. Straffer nog, ondertussen werden ze weer afgebroken en vervangen door twee andere exemplaren. Het is niet duidelijk wat er nu met de achtbanen van Premier Rides zal gebeuren.

 

Bron: rcdb

 Foto: Johnnyupsidedown.com