Asia Park opent dit jaar twee achtbanen afkomstig uit Hard Rock Park

Asia Park te Vietnam opende in 2015 de deuren, in het park werden enkele achtbanen geplaatst die afkomstig waren van het failliete Hard Rock Park. Een van de achtbanen wordt momenteel volop getest en zal over enkele weken openen.

 

Een van de eerste achtbanen die opende in het park was de Vekoma Junior Coaster Garuda Valley. Deze achtbaan is afkomstig van het Hard Rock Park dat gelegen was in South Carolina. Dit park ging al na 150 dagen failliet. Een tweede achtbaan die opende in 2015 was Port of Sky Treasur, een mijntrein achtbaan eveneens gebouwd door Vekoma en afkomstig van het Hard Rock Park.

Dit jaar zal het park nog twee achtbanen openen die uit hetzelfde park afkomstig zijn. De grootste achtbaan is de voormalige Round About, een zeer speciale achtbaan, die geen traditionele lift heeft, maar gebruik maakt van een rad. De tweede achtbaan die zal openen is de hangende achtbaan die voorheen Soak’d genaamd was. Hoe deze achtbanen genoemd zullen worden in hun nieuwe thuishaven is voorlopig nog onbekend.

Het park stopt nog niet met investeren zo blijkt, ook in 2017 zal er een achtbaan geopend worden. Het gaat ditmaal over een SLC gebouwd door het Nederlandse Vekoma.

 

Bron: Da Nang