Terra Mitica voegde een VR-ervaring toe aan Titánide

Het Spaanse pretpark Terra Mítica voegde een VR-ervaring toe aan één van haar achtbanen. Het gaat hier om de hangende achtbaan Titánide. In het filmpje beleef je de strijd tussen de Griekse Titanen Zeus en Ares.

 

Het Spaanse pretpark Terra Mítica voegde dit jaar een Virtual Reality-ervaring toe aan haar achtbaan Titánide. Tijdens de rit kunnen de bezoekers de strijd ervaren tussen de Griekse goden Zeus en Ares. De strijd vindt plaats in de Parthenontempel en kan bekeken worden met een 360° beeld, dankzij een Virtual Reality-bril.

Wie het niet zo heeft voor VR, kan ook kiezen voor een normaal ritje zonder bril op de achtbaan. Het park legde namelijk een extra wachtrij aan. Zo kan je op voorhand beslissen welke ervaringen je wil.

 

 

De achtbaan Titánide werd gebouwd door Vekoma. Het gaat om een SLC-model, waarbij de treintjes onder de track hangen. Tijdens de rit ga je meermaals overkop.

 

Terra Mítica wordt opnieuw één park.

Dat het in het park niet altijd even goed draait is geen geheim. Om extra inkomsten te genereren werd enkele jaren geleden beslist het park op te splitsen in twee delen. Een groot deel van de attracties kwam zo onder het tweede park Iberia Park terecht.

Dit jaar werd weer afgestapt van dit systeem en werd Terra Mítica weer een volledig park. Echter, sinds dit jaar zijn een hele lijst attracties niet meer het ganse jaar geopend. Men opent deze attracties nu enkel in de periode van 8 juli tot 31 augustus, onder de noemer Terra Mítica plus. Welke dit zijn, ontdekken we in volgend filmpje.

 

 

Verder opende het park vorig jaar nog twee hotels, om zo meer in te zetten op de B2B-wereld. Dit jaar werd de Walktrough Dark Ride Pirámide del Terror opgeofferd, om in dit gebouw een conferentiecentrum onder te brengen.

 

Houten achtbaan nog steeds gesloten.

Sinds vorig jaar staat ook de houten achtbaan Magnus Colossus stil in het park. Een echte reden wil het park hiervoor niet geven. Het is onduidelijk of deze ooit nog zal heropenen. Deze achtbaan opende in 2000 en werd gebouwd door Roller Coaster Corporation of America. De achtbaan is een icoon in het park, dankzij haar ligging rond en tussen de rotsen.

 

 

Bronnen: Parkerlebnis, Pretparken, RCDB, Terra Mitica

Foto: Terra Mitica