Magnus Colossus in Terra Mítica zal ook in 2017 gesloten blijven

Slecht nieuws voor de fans van Magnus Colossus in het Spaanse pretpark Terra Mítica. De houten achtbaan bleef al het volledige seizoen van 2016 gesloten en zal ook niet opengaan bij de start van het nieuwe seizoen op 8 april.

 

Het blijven zeer onzekere tijden voor Magnus Colossus in Terra Mítica. Het park kon tegenover onze redactie niet eens bevestigen of de achtbaan ooit nog zal opengaan. Magnus Colossus is de blikvanger van het Spaanse pretpark. De achtbaan werd gebouwd in 2000 op de helling van een berg door de Roller Coaster Corporation of America. De rollercoaster behaalt op het 1149,7 meter lange parcours een snelheid van 92 km/u en heeft een drop van 36 meter. Met deze statistieken is de achtbaan zowel de 5de snelste als 6de langste houten achtbaan van Europa. Terra Mítica zelf zal normaal het nieuwe seizoen starten op 8 april 2017, maar ook deze openingsdatum blijft vooralsnog onder voorbehoud. Het park raadt aan om eerst de kalender te raadplegen indien je een bezoekje aan Terra Mítica wilt brengen.

 

Magnus Colossus is niet de enige houten achtbaan in Europa die buiten werking is. Ook Colossos in het Duitse pretpark Heide Park is al sinds de zomer van 2016 gesloten en ook hier kan het parkmanagement nog niet vertellen wanneer de houten achtbaan terug zal opengaan. Colossos is de hoogste houten achtbaan ter wereld en de 5de snelste houten achtbaan in de wereld.

 

Ook de 4de oudste houten achtbaan van Europa heeft een heel onzekere toekomst. Hullámvasút in het Hongaarse pretpark Holnemvolt Park is al sinds 2015 gesloten en zal niet meteen terug opengaan. Voor Hullámvasút is de toekomst nog meer onzeker omdat ook Holnemvolt Park zijn deuren heeft gesloten. De achtbaan opende in 1926 en werd gebouwd door Irvine Dragon. Meer over de toekomst van deze achtbaan kan je hier lezen.