Stormloop in pretparken door goede weer

Eindelijk schijnt de zon weer, na dagen van regen. Dit goede weer gecombineerd met de vakantieperiode en vaak ook een brugdag voor arbeiders resulteerde in een ware stormloop op in de pretparken.

 

Vandaag was het koppenlopen in de pretparken. De stormloop is te danken aan het zonnige weer, na een periode vol regen. Neem daarbij het feit dat het zomervakantie is en voor vele mensen een brugdag, door de feestdag van morgen en je hebt het ideale recept voor een druk dagje uit.

Parken als de Efteling en Walibi Belgium liepen alvast snel vol, maar het was in Frankrijk ook prijs vandaag. Bezoekers van het Franse park Parc Asterix moesten vanmorgen een tien kilometer lange file overwinnen om bij het attractiepark te geraken, rond het middaguur riep het park dan ook op om niet meer af te zakken omdat de parkings volzet waren. Ook in Parc Bagatelle in Frankrijk verscheen dezelfde oproep op de sociale media.

Op Facebook zagen we foto’s passeren van volle wachtrijen in Walibi Belgium, zo stond er bij momenten een wachtrij van 45 minuten bij Dalton Terror en bij Weerwolf nog langer, zelfs de wachtrij van de kinderachtbaan Coccinelle liep ver buiten de hekjes.

Het Duitse Europa-Park houdt vandaag, vanwege de drukte, de attracties zelfs geopend tot 21.30, in de Efteling blijven de hekjes van de attracties dan weer geopend tot 20.00 en wordt een extra voorstelling van de fonteinenshow Aquanura gepland.

ook bij Plopsaland De Panne was er een gezellige drukte, het park bleef een uur langer open. Het indoorpark Mayaland zelfs anderhalf uur.