Nieuwe achtbanen in Europa 2016

Achtbaanfans kijken elk jaar uit naar de nieuwe achtbanen die gebouwd worden. Dit jaar openen meer dan 180 nieuwe achtbanen verspreid over de hele wereld, waarvan de meeste in Europa, Azië en Noord-Amerika gebouwd zullen worden. Van de meer dan 180 achtbanen die tot nu toe bekend zijn gemaakt, zullen er 42 openen in Europa. We vatten deze nieuwe projecten zeer kort samen om achtbaanfans de kans te geven hun achtbaan counter op te krikken. Het grote overzicht:

 

 

België (1): 

Walibi Belgium opende op 4 juni de wereldprimeur Pulsar. Dit is de eerste gelanceerde watercoaster in de wereld. Pulsar is opgebouwd door Mack Rides en zal een maximale snelheid van 100km/u behalen en is 45 meter hoog. Hiermee is het de hoogste en snelste achtbaan van België.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

 

Nederland (2):

Walibi Holland opende als enige een nieuwe achtbaan in Nederland dit jaar. Lost Gravity is gebouwd door Mack Rides en behaald een topsnelheid van 87km/u. De achtbaan is 32 meter hoog en heeft 2 inversies. Lost Gravity opende op 24 maart om 13u30.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Vekoma Vlodrop is bezig met de bouw van een nieuw prototype achtbaan. Het zal een Inverted of een Flying Coaster worden. De achtbaan wordt enkel opgebouwd voor testdoelstellingen en zal daarna terug worden afgebroken.

Bekijk alle bouwfoto’s hier.

 

 

Duitsland (6):

Achtbanen (4):

Phantasialand opende dit jaar 2 nieuwe achtbanen. Taron is gebouwd door Intamin en is de snelste multi-launch coaster van Europa. Raik is gebouwd door Vekoma en is een Family Boomerang Coaster. De achtbanen werden geopend op 30 juni.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Europa Park opende op 13 juli hun 13de achtbaan. Ba-a-a-Express is gebouwd door Mack Rides, ook de kleinste onder ons zullen hiervan kunnen genieten. 

Alles er over vind je hier.

 

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar opende op 13 mei hun eerste achtbaan. Voglwuide Sepp is een terrein achtbaan gebouwd door Zierer. De achtbaan heeft een snelheid van 60km/u. 

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Butterflys (2):

Jackelino Kinderland opende een Butterfly in april. Butterfly is van het nieuwe type Butterfly – New.

 

Tier- und Freizeitpark Gut Eversum opende een Butterfly. Butterfly is van het nieuwe type Butterfly – New.

 

 

Frankrijk (10):

Achtbanen (7):

Walibi Rhône-Alpes opende een houten achtbaan van The Gravity Group. Timber is 17 meter hoog en 446 meter lang. De achtbaan werd geopend op 9 april.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Kid Parc opende hun tweede achtbaan op 9 april. Boulet de Canon is een wilde muis achtbaan van Reverchon. 

Alles er over vind je hier.

 

Le Fleury is een parkje dat net over de grens ligt met België. Dit jaar opende het haar eerste achtbaan Imoogi, een Spinning Coaster van Pinfari. De achtbaan is 17 meter hoog. De achtbaan opende op 10 juli.

Alles er over vind je hier.

 

Mer de Sable opende op 23 juli hun tweede achtbaan. Bandidos is een Spinning Coaster van Gosetto. 

Alles er over vind je hier.

 

Parc Fenestre verving dit jaar haar oude achtbaan met een nieuwe exemplaar. Cacahuète Express is een familie achtbaan van 500 meter lang gebouwd door Soquet. De achtbaan opende op 25 juni.

Alles er over vind je hier.

 

Bal Parc opende na 4 jaar terug opnieuw haar deuren. Dit deden ze toepasselijk met een nieuwe achtbaan. Het is een op een Big Apple lijkende achtbaan geworden, maar het is geen Big Apple.

Alles er over vind je hier.

 

Royaume des enfants opende in april hun eerste achtbaan. Souris Aventure is een Big Apple achtbaan.

 

Alpine Coasters (3):

Parc d’Olhain opende op 7 juli een Alpine Coaster. Luge werd gebouwd door Wiegand en behaald een snelheid van 35 km/u.

 

Speed Luge Vercors opende een Alpine Coaster. Luge 4 Saisons is gebouwd door Wiegand and is 810 meter lang.

 

Station du Col de Rousset opende in december een Alpine Coaster. Luge 4 Saisons is gebouwd door Brandauer, de track bestaat uit 1 rail.

 

 

Italië (1):

Gardaland opende op 14 mei hun 8ste achtbaan. Kung Fu Panda Master is een Spinning Wilde Muis van Fabbri. 

Alles er over vind je hier.

 

 

Verenigd Koninkrijk (16):

Paultons Park opende 2 achtbanen dit jaar. Raptor is een Custom Family Boomerang Coaster van Vekoma. Flight of the Pterosaur is een Suspended Family Coaster van Vekoma. De achtbanen opende op 17 mei.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Barry Island Pleasure Park opende dit jaar 2 nieuwe achtbanen. Sharky & The Pirates is een Big Apple van SBF Visa Group. Go Gator is een aangedreven achtbaan van Wisdom Rides. Beide achtbanen opende in maart.

Alles er over vind je hier.

 

Funland Amusement Park opende dit jaar hun 3de achtbaan, deze is afkomstig van Gulliver’s Warrington. Runaway Mine Train is een wilde muis achtbaan van L&T Systems. De achtbaan werd geopend op 27 februari.

Alles er over vind je hier.

 

Big Sheep opende dit jaar een eerste achtbaan. Big One is gebouwd door Zierer en is afkomstig uit het pretpark New MetroLand. De achtbaan behaald een snelheid van 43,1km/u en is 14,7 meter hoog. De achtbaan opende op 25 maart.

Alles er over vind je hier.

 

Coney Beach Pleasure Park opende dit jaar een 3de achtbaan. Crazy Mouse is een Spinning Wilde Muis achtbaan gebouwd door Reverchon. De achtbaan opende op 5 maart.

Alles er over vind je hier.

 

Old MacDonald’s Farm heeft dit jaar hun oude Big Apple achtbaan vervangen door een nieuw exemplaar. Doggy Dog heeft een treintje in de vorm van een hond, de achtbaan werd gebouwd door SBF Visa Group. De achtbaan opende op 20 maart.

Alles er over vind je hier.

 

Dreamland heeft dit jaar hun gehuurde kermis Big Apple achtbaan vervangen door een nieuwe kermis Big Apple achtbaan. De gewone bezoeker zal niks merken van deze wissel, maar echte credit jagers hebben dus maar een korte tijd om deze credit binnen te halen. De achtbaan heeft de naam Happy Caterpiller gekregen.

 

M&Ds Scotland’s Theme Park heeft hun Space Coaster vervangen door een Wilde Muis achtbaan van Fabri. De nieuwe achtbaan van het Schotse park krijgt de naam Mad Mouse en heeft een capaciteit van 600 personen per uur.

Alles er over vind je hier.

 

Cannon Hill Park heeft haar eerste achtbaan dit jaar geopend. Het is een Spinning Coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group geworden. De achtbaan heeft de naam Spinning Coaster gekregen en is geopend op 12 juni 2016.

Meer informatie vind je hier.

 

St Nicholas Park heeft eveneens dit jaar haar eerste achtbaan geopend. Het is een achtbaan met dubbel lus geworden, gebouwd door de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. De achtbaan heeft de naam Runaway Mine Train gekregen en is in april geopend.

Meer informatie vind je hier.

 

Funder Park heeft een nieuwe achtbaan geopend. Het gaat om Big Apple met de naam Wacky Warm. De achtbaan werd gebouwd door Güven Lunapark.

Meer informatie vind je hier.

 

Southport Pleasureland opende een nieuwe achtbaan. Het is een Big Apple met de naam Caterpillar. 

Meer informatie vind je hier.

 

Animal Farm Adventure Park opende Caterpiller. Dit is een Big Apple achtbaan, het is niet duidelijk van welke bouwer dit is.

 

Ocean Beach Pleasure Park opende Runaway Train. Dit is een achtbaan van de SBF Visa Group.

 

 

Italië (1):

Luneur Park opende op 27 oktober een nieuwe achtbaan. Brucomela is een Big Apple achtbaan.

Meer lezen? Klik da hier.

 

 

Denemarken (1):

Tivoli Friheden opende een Spinning Coaster van de SBF Visa Group. Bisværmen zal 7 meter hoog worden en een snelheid behalen van 30km/u. De achtbaan opende op 9 april.

Alles er over vind je hier.

 

 

Zweden (2):

Kolmården opende een houten achtbaan van Rocky Mountain Construction. Wildfire is een van de belangrijkste projecten ter wereld in 2016. Het is de snelste houten achtbaan van Europa en de 2de hoogste houten achtbaan van de wereld. Wildfire opende op 28 juni.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Kneippbyn opende op 27 mei hun tweede achtbaan. Tiger Ride is een Cyclon Coaster van de SBF Visa Group. 

Alles er over vind je hier.

 

 

Finland (1):

Nokkakivi Park opende op 11 juni een Cyclon Coaster van Interpark. De achtbaan is 350 meter lang en heeft de lay-out Zyklon / Galaxi. Het is de eerste achtbaan voor het park in haar geschiedenis.

Alles er over vind je hier.

 

 

Polen (4):

Achtbanen (2):

Energylandia opende dit jaar hun 7de nieuwe achtbaan op 3 jaar tijd. Rollercoaster Formula 1 is een gelanceerde achtbaan van Vekoma. De achtbaan behaald een snelheid van 80km/u en is 25 meter hoog. De achtbaan met 3 inversies opende op 25 juni.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Zatorland, dat op amper 3km van Energylandia ligt, zal dit jaar ook een achtbaan openen. Dinocoaster wordt er eentje voor de allerkleinste. Een exacte openingsdag is nog niet bekend.

Alles er over vind je hier.

 

Alpine Coasters (2):

Hotel Gołębiewski in Warmińsko-Mazurskie opende op 18 december een Alpine Coaster. Tor Saneczkowy werd gebouwd door Wiegand en is 526 meter lang.

 

Hotel Gołębiewski in Dolnośląskie opende op 24 december een Alpine Coaster. Alpine Coaster werd gebouwd door Wiegand en is 530 meter lang.

 

 

Tsjechië (2):

Alpine Coasters (2):

Slideland opende een Alpine Coaster. Bobovou Dráhu is 780 meter lang en werd gebouwd door Wiegand.

 

Bobovka u mlýna opende een Alpine Coaster. Bobovka is 775 meter lang en werd gebouwd door Wiegand.

 

 

Oostenrijk (1):

Wiener Prater plaatste voor haar verjaard een speciale achtbaan in het park. Olympia Looping bleef alleen voor 2016 in het park staan.

Alles er over vind je hier.

 

 

Zwitserland (1):

Butterflys (1):

 

Schongiland plaatste een Butterfly in haar park. Butterfly werd er eentje van het nieuwe type Butterfly-New.

 

 

Griekenland (1):

Allou Fun Park opende in december een inversie achtbaan, uniek voor het land. Loop It heeft een hoogte van 10,1 meter en heeft 1 inversie. 

 

 

Bosnië en Herzegovina (1):

Alpine Coasters (1):

Sunnyland Sarajevo opende een Alpine Coaster. Alpine Coaster is 590 meter lang en werd gebouwd door Wiegand.

 

 

Wit-Rusland (1):

Gomel Amusement Park zal haar eerste achtbaan openen dit jaar. De achtbaan zal van Italiaanse makelij zijn, meer is er voorlopig nog niet geweten. Een exacte openingsdag is nog niet bekend.

Alles er over vind je hier.

 

 

Oekraïne (2):

Lavina Mall is een shopping center dat dit jaar moet openen. Er zal een Suspended Family Coaster van Vekoma komen. De achtbaan zal een snelheid van 55km/u behalen en 19,6 meter hoog worden. Een exacte openingsdag is nog niet bekend. Er zal ook nog een tweede achtbaan openen.

Alles er over vind je hier.

 

 

 

 

Bron: RCDB