Het Braziliaanse Mirabilandia heeft grootse toekomstplannen !

De meeste pretparkfans kennen ongetwijfeld het Italiaanse pretpark Mirabilandia, maar wisten jullie dat Brazillië ook een gelijknamig park kent? Het Braziliaanse Mirabilandia, het op twee na grootste pretpark van het land, gelegen tussen Recife en Olinda (staat Pernambuco) heeft grootse toekomstplannen.

 

Het park is onstaan in 2002 en was het resultaat van een samenwerking tussen de group Peixoto en de Italiaanse groep die destijds ook het Italiaanse Mirabilandia in handen had (nu is dat Parques Reunidos). Het Braziliaanse park heeft grootse uitbreidingsplannen en kocht hiervoor een nieuw land aan in Paulista, een dorp gelegen op 13 km van de huidige parksite. Het doel van de groep is om tijdens de komende jaren het belangrijkste Braziliaanse pretpark te worden. Mirabilandia hoopt in de komende 10 jaar haar attractieaanbod te kunnen uitbreiden van 35 naar meer dan 100 attracties.

In de eerste fase zal dit nieuwe stuk onder andere een Giant Inverted Boomerang-achtbaan bevatten, een achtbaan gebouwd door het Nederlandse Vekoma, genaamd Sky Mountain.
Deze achtbaan ging voordien door het leven als Déjà Vu in het Amerikaanse Six Flags Over Georgia.

 

Het blijft niet bij 1 achtbaan. Een andere toevoeging betreft de Multi Inversion Coaster genaamd Mounted Makaya ( gebouwd door het Zwitsere bedrijf Intamin). Ook deze attractie werd overgekocht van een ander pretpark, in dit geval het ter zielen gegane park Terra Encantada, dat ooit was gelegen in de Miljoenenstad Rio De Janeiro, waar het de deuren sloot in 2010. Leuk detail is dat deze achtbaan maar liefst 8 inversies bevat. Na een grondige renovatie zal deze dus ook in Mirabilandia verschijnen.
Momenteel bezit het park al enkele achtbanen, waaronder de achtbaan Super Tornado, een stalen MK-1200 – Wervelwind achtbaan, gebouwd door de Nederlandse bouwer Vekoma.

 

Bron: Wonderworldweb