California’s Great America wil nieuwe achtbaan in 2018

Er gingen al geruime tijd geruchten rond dat het Amerikaanse park California’s Great America een nieuwe achtbaan zou gaan krijgen. Deze geruchten worden nu versterkt doordat er markering in het park opdoken, die wijzen op de komst van een nieuwe achtbaan.

 

Fans van het Amerikaanse park California’s Great America, zijn ervan overtuigd dat hun thuispark een nieuwe achtbaan zal ontvangen in 2018. Bevestiging kwam er door een bouwaanvraag bij de gemeente voor een achtbaan met een hoogte van 30 meter. Niet meteen een super hoge achtbaan dus, maar de grootte is niet meteen de belangrijkste factor.

Doorheen het park doken ondertussen de eerste markeringen op, wat aan kan duiden dat de achtbaan hier zal geplaatst worden. OP de plek van de markeringen stond in het verleden al de achtbaan Invertigo, een hangende Boomerang achtbaan van Vekoma. Deze verhuisde in 2012 naar het zusterpark Dorney Park & Wildwater Kingdom.

 

De Cedar Fair groep vertelde zelf al dat ze vier achtbanen wilde openen in hun parken in 2018. De eerste twee waren al bekend. Het eerste grote project wordt de ombouw van de houten achtbaan Mean Streak in Cedar Point naar een stalen hybride achtbaan met verschillende inversies. Het tweede grote project wordt de ombouw van de houten achtbaan Hurler in Kings Dominion naar een stalen hybride achtbaan.

Wie de achtbaan zal bouw blijft voorlopig gissen, maar Cedar Fair liet al weten dat men een gloednieuw prototype achtbaan gaat bouwen. Een nieuw type achtbaan dat nog nergens anders is gebouwd. De beste gok voor dit type is de Single Track Coaster Van Rocky Mountain Construction. Maar men zou ook gaan samenwerken met een achtbaanbouwer waar ze in het verleden hebben mee samengewerkt, maar niet in de recente geschiedenis. Dan denken we meteen aan Intamin Amusement Rides, maar ook Vekoma en Premier Rides.

 

Bron: Newsplusnotes

Foto: California’s Great America