Fotoalbum: Ferrariland – april 2017

Onlangs trok Themeparkfreak Benny samen met de Rollercoasterfriends richting het warme Spanje, waar ze het pas geopende themapark Ferrariland bezochten. Dit park is een onderdeel van het PortAventura World Resort.

In het park is de grote blikvanger uiteraard Red Force, de snelste en hoogste achtbaan van Europa. Deze achtbaan wordt gelanceerd aan een snelheid van maar liefst 180 km/u en heeft een hoogte van 114 meter.

Twee andere attracties die boven alles uitsteken zijn de vrijevaltorens. Deze kregen de naam Thrill Towers. De ene toren is een Space Shot, waarbij je omhoog gelanceerd wordt, de andere een Turbo Drop, waarbij je langzaam omhoog gehesen wordt en naar beneden valt.

Tegen elkaar racen kan op het racecircuit Maranello Grand Race. In het indoorgebied vind je meerdere simulators terug, waaronder een Flying Theater.