Toverland viert 10 jaar Troy met nieuwe muziek

Aanstaande zaterdag 1 juli is het exact 10 jaar geleden dat de houten achtbaan Troy in Attractiepark Toverland officieel werd geopend voor de bezoekers van het park. Deze bijzondere verjaardag wordt gevierd met de introductie van een spectaculaire nieuwe soundtrack voor de attractie waarmee Toverland zichzelf in 2007 definitief op de kaart zette.

 

 

“Al sinds zijn opening is Troy een van de grootste publiekstrekkers van Toverland. Als je aan komt rijden bij het park is het ook een echte eyecatcher”, zegt Tessa Maessen, Communicatie Manager. “Na 10 jaar vonden wij de soundtrack van de achtbaan echter niet meer geheel bij de attractie en het themagebied Troy Area passen, vandaar dat we de 10e verjaardag van Troy hebben aangegrepen om nieuwe muziek te introduceren die ervoor zorgt dat onze bezoekers nog meer worden ondergedompeld in onze magische wereld.” In totaal wordt er 60 minuten aan muziek en geluidseffecten gecomponeerd voor de diverse attracties, wachtrijen en paden in Troy Area. Voor de productie van de nieuwe soundtrack, die in de loop van de zomer zal gaan draaien, werkt Toverland samen met het gerenommeerde Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore. Dit bedrijf ontwikkelde eerder de muziek van themagebieden Magische Vallei en Magic Forest. 

 

Troy staat bekend als de snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux. De attractie heeft een maximale hoogte van 35 meter en gedurende de rit – over een baan van bijna 1.100 meter – bereikt men een topsnelheid van ruim 90 kilometer per uur. “Om een houten achtbaan soepel te laten draaien is veel meer onderhoud vereist dan bij andere attracties. Onze medewerkers hebben bijvoorbeeld afgelopen winter nog 500 meter aan rails vervangen. Zo zorgen we ervoor dat onze bezoekers optimaal kunnen genieten van hun ritje in Troy”, aldus Tessa. Zelfs 10 jaar na opening is Troy dan ook nog steeds favoriet bij menig achtbaanfan.

 

Beluister hier de teaser van de nieuwe soundtrack van Troy.