RMC is gestart met de bouw van de allereerste Single Track Coaster

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction (RMC) is bezig met de bouw van de allereerste achtbaan die rijdt op 1 rail. De fabrikant is begonnen met de bouw van het prototype, een bijzonder revolutionair project om te volgen!

 

Rocky Mountain Construction kwam twee jaar geleden voor het eerst naar buiten met concepten voor een Single Track Coaster. RMC maakte zich sterk dat het ontwerp al zelf verkocht was, maar na de eerste voorstelling bleef het lange tijd stil rond dit revolutionair idee. Aan deze stilte kwam vorig week plots een einde toen het bedrijf foto’s deelde waarop te zien was dat de nieuwe track gefabriceerd werd in hun fabriek. Een voorbode dat er snel een eerste monorail achtbaan zou worden opgebouwd. RMC liet er geen gras overgroeien want ondertussen zijn ze begonnen met de opbouw van het eerste prototype. De nieuwe achtbaan wordt opgebouwd bij de fabriek van Rocky Mountain Construction in Amerika.

 

Alan Schilke (ontwerper van RMC) en zijn team hebben de Single Track Coaster bedacht. Het bijzonder aan de Single Track Coaster is dat de track maar 1 rail heeft in plaats van 2. Hierdoor kunnen er nieuwe elementen gemaakt worden die zullen leiden tot ongeziene achtbanen. Omdat de nieuwe track maar 1 rail heeft, wordt het mogelijk om zo goed als elke lay-out te maken die men maar wensen kan.

Rocky Mountain Construction heeft twee soorten Single Track Coasters bedacht. De eerste is de normale variant met een brede monorail waarbij bezoekers per twee naast elkaar in een bakje zitten. Deze soort track wordt gewoon de T-Rex Track genoemd. Als tweede heeft RMC ook een iets smallere variant ontwikkeld waar de track minder breed is en bezoekers allemaal achter elkaar zitten. Deze laatste variant wordt de Raptor Track genoemd.

 

Het prototype dat nu in aanbouw is, wordt gemaakt met de Raptor Track. Momenteel staat er een lang horizontaal gedeelte recht die eindigt met een steile drop. In totaal is er al ongeveer 150 meter track van het prototype gebouwd. Voor het prototype zijn er ook gloednieuwe treinen ontwikkeld, die passen bij de Raptor Track.

 

 

Foto’s: RMC // Video: Kurt Henrickson