Bouwplannen voor nieuw Gulliver’s themapark goedgekeurd

De Engelse pretparkgroep Gulliver’s heeft momenteel drie parken in haar portefeuille maar daar zal verandering in komen. De groep diende een tijd geleden een bouwaanvraag in voor een gloednieuw resort in Rotherham, South Yorkshire.

 

De Engelse groep Gulliver’s gaat haar aanbod uitbreiden. De groep bezit momenteel drie pretparken en daar komt een vierde bij. In South Yorkshire gaat de groep namelijk een volledig nieuw resort bouwen. De bouwplannen hiervoor werden onlangs goedgekeurd.

De vier parken die momenteel al bestaan zijn Gulliver’s Warrington, dit pretpark is gelegen in Cheshire.  Gulliver’s Land Milton Keynes is het tweede grootste park van de groep en ligt in Buckinghamshire, het kleinste park van de groep is Gulliver’s Matlock Bath, gelegen in Derbyshire.

Het nieuwe park dat gebouwd wordt zal de naam Gulliver’s Rother Valley krijgen. Het pretpark zal een veertigtal attracties krijgen. De doelgroep ligt tussen drie en dertien jaar oud. Onder de attracties vinden we drie achtbanen terug. Antelope wordt een houten achtbaan, Pirate Coaster een stalen family coaster en Small Coaster, een kinderachtbaan. Er komt ook een 15 meter hoge vrijevaltoren, een schommelschip en een uitkijktoren. Verder zijn het vooral kindvriendelijke attracties als draaimolens en rondritjes. Een boomstamattractie zal ook niet ontbreken voor de liefhebbers van waterattracties.

Het resort zal behalve het attractiepark ook meerdere overnachtingsmogelijkheden gaan aanbieden. Het grootste hotel van het park zal het Lilliput Castle Hotel worden. Dit hotel krijgt 100 kamers. In een andere sectie van het resort zal men in een wildwest thema kunnen overnachtingen in woonwagens en in het Wild West Hotel dat 84 kamers zal aanbieden. Een andere overnachtingsmogelijkheid zal je vinden in het Wildernis resort. Hier komt het Wildernis Spa & Hotel, een trouwkapel en meerdere glamping mogelijkheden.

Gulliver’s denkt ook aan zieke en mindervalide kinderen met Dreamvillage, waar meerdere overnachtingsmogelijkheden ontstaan en activiteiten voor de doelgroep plaats zullen vinden.

Het hele resort zal gebouwd worden op een tijdschema van 15 jaar. In de eerste drie jaar worden wegen aangelegd, het toegangsgebouw gebouwd, het attractiepark en de parking. De daarop volgende jaren komen de hotels, sportvelden en andere faciliteiten.

Bron en foto’s: Gulliver’s