Dreamland gaat verder renoveren en heropbouwen in 2016

Dreamland in de Engelse stad Margate kon dit jaar heropenen na 10 jaar gesloten te zijn geweest. In 2008 kreeg het ook nog eens te maken met een zware brand. In juni van 2015 kon het park weer openen met de hulp van de lokale overheid en gepassioneerde personen die tijd en geld in Dreamand staken.

De “Save Dreamland” organisatie leidde de heropbouw van het park succesvol en kon de zeer oude achtbaan “Scenic Railway” gebouwd in 1920 heropbouwen en renoveren. Scenic Railway is de oudste nog werkende achtbaan van het Verenigd Koninkrijk.

 

Fase 1

Dit was het openen van de belangrijkste attracties zoals de Scenic Railway, The Roller Disco Dinner en een heleboel andere oude en nieuwe attracties.

 

Fase 2: (Zomer 2015)

Hierin werd de Dreamland Ballroom, Garden Café en Education Space heropend.

 

Face 3: (Halloween 2015)

De Dreamland Dark Space werd geopend.

 

Face 4: (Lente 2016)

In face 4 moet de Hall by The Sea, Hall By The Sea Café, Buffet Building en Outdoor Event Space heropend worden.

Op onderstaande foto’s kan je zien hoe het gebouw er vroeger uitzag en hoe dit er momenteel bij ligt. De geplande renovatie zal het gebouw goed kunnen gebruiken.

 

Het park is alvast goed bezig in de heropbouw naar de oude glorie, dat zagen we toen we het park bezochten. Het volledige fotoalbum kan je hier bekijken.

Meer over de geschiedenis van het park kan je hier lezen.

 

Foto’s: Themeparkfreaks.eu