Dreamland Margate verkoopt achtbaan aan Flamingo Park

De nieuwe eigenaars van het pretpark Dreamland, gelegen in Margate in het Engelse graafschap Kent, hebben besloten om de achtbaan Pinball X te verkopen. De nieuwe eigenaar van de rollercoaster is Flamingo Park gelegen in Hastings in het Engelse graafschap Oost-Sussex.

 

Het Engelse pretpark Dreamland Margate verkeert opnieuw in financiële moeilijkheden. Het pretpark, dat in 2015 opnieuw de deuren opende na 8,5 jaar lang buiten werking te zijn geweest, heropende haar deuren het afgelopen jaar niet. Ondertussen werd het pretpark verkocht aan een nieuwe eigenaar en die heeft besloten om al minstens een grote attractie in het park te verkopen.

Het is niet duidelijk of Sands Heritage, de nieuwe eigenaar van het park, nog meer attracties zal verkopen, maar alvast is wel duidelijk geworden dat de achtbaan Pinball X het park verlaat. Het gaat om een Wilde Muis achtbaan gebouwd door Zamperla die nog maar sinds 2018 haar intreden maakte in het pretpark, tezamen met heel wat andere nieuwe attracties. De jaren daarvoor huurde Dreamland Margate telkens een Wilde Muis achtbaan.

 

De rollercoaster is verkocht aan Flamingo Park in Hastings in het zuidoosten van Engeland, niet te verwarrend met het veel bekendere Flamingo Land in Malton, helemaal in het noordoosten van Engeland waar momenteel een 10-inversion rollercoaster van Intamin wordt opgebouwd.

De Wilde Muis achtbaan met draaiende karretjes zal in Flamingo Park eveneens door het leven gaan als Pinball X. Het grote naambord van de attractie werd immers al gespot in het pretpark. Flamingo Park heeft momenteel al een achtbaan met Caterpillar, een Big Apple achtbaan van de Turkse fabrikant Levent Lunapark.

 

Bron: Diary of a RollerCoaster Girl, rcdb

Foto’s: Diary of a RollerCoaster Girl, rcdb (Alex Baughurst)