Dreamland Margate bleef jaar lang gesloten en is verkocht aan nieuwe eigenaars

Het Engelse pretpark Dreamland Margate dat in 2015 opnieuw de deuren opende, na 8,5 jaar lang buiten werking te zijn geweest, is verkocht aan nieuwe eigenaars. Het pretparkje dat de oudste nog werkende achtbaan van het Verenigd Koninkrijk bezit, verkeerd opnieuw in erg woelig water nadat het heel het seizoen 2020 gesloten bleef.

 

Dreamland, gelegen in het kuststadje Margate in het Engelse graafschap Kent, opende de deuren in 1863. In al die jaren stonden er meer dan 20 verschillende rollercoasters in het park waaronder een Looping Star en een Silverarrow die beiden gebouwd werden door Schwarzkopf. De meest historische achtbaan is de Scenic Railway die opende in 1920 en vandaag de dag nog steeds haar rondjes rijdt.

 

Maar in 2006 werd Dreamland gesloten en lange tijd leek het of het pretpark nooit nog de deuren zou openen. Zeker toen een brand zwaar toesloeg en een deel van de attracties verwoestte. Uiteindelijk heropende het pretpark in de zomer van 2015 opnieuw haar deuren. De attracties in het pretpark bleven 5 jaar lang operationeel tot het einde van 2019.

De coronacrisis sloeg hard toe voor Dreamland en het management besloot het volledig park in 2020 gesloten te houden en ze waren zelfs genoodzaakt personeel te ontslaan. Zo kon ook de 100ste verjaardag van Scenic Railway niet gevierd worden.

 

Verkoop:

Ondertussen blijkt Dreamland door de gemeenteraad voor 7 miljoen pond verkocht te zijn aan de nieuwe uitbater Sands Heritage. De verkoop, een van de grootste activaverkopen in de geschiedenis van de Thanet Council, omvatte het amusementspark, de door TDC gerestaureerde Dreamland-bioscoop, het Sunshine Café-gebouw en het parkeerterrein met 400 plaatsen.

Ondertussen heeft Dreamland ook al laten weten voorlopig niet opnieuw de deuren te zullen openen. Ze wachten tot de afstandregels versoepeld worden vooraleer ze de poorten weer zullen openen. Pretparken mogen in het Verenigd Koninkrijk heropend worden vanaf 12 april, maar de versoepeling van de afstandsregels zullen ten vroegste voor 21 juni zijn.

 

Bronnen: Kent Online, The Isle Of Thanet News, BBC, Scream Scape, rcdb, First Drop

Foto: Themeparkfreaks (Benjamin Hellinckx)