Succesvolle herfstvakantie voor onze pretparken

Tijdens de herfstvakantie vindt er in al onze Belgische parken een Halloween evenement plaats. Alle parken zien tijdens deze dagen traditioneel heel wat bezoekers door de poortjes wandelen. Door het mooie, zachte weer is de opkomst dit jaar hoger dan ooit.

In Walibi Belgium kan men momenteel heel wat angst beleven onder de noemer Panic Attacks. Voor dit evenement pakte het park dit jaar uit met een nieuw spookhuis ‘Lumberjack en werd Project InvaZion volledig vernieuwd. Ook de bar op het meer werd in een nieuw kleedje gestopt en omgedoopt tot Blood Bar. De eerste drie dagen trok het park al 65.000 gasten, waardoor op sommige dagen het park noodgedwongen de poorten moest sluiten.

In Bobbejaanland pakt men dit jaar uit met twee nieuwe spookhuizen, Bazaar Bizarre en The Doll Factory. In Bobbejaanland organiseert men twee nocturnes, waarop het park geopend blijft tot 22.00 uur. De eerste nocturne was alvast goed voor ongeveer 17.000 bezoekers. Een stijging van 10 % tegenover vorig jaar.

Ook in Plopsaland wist men een kwart meer bezoekers te lokken tegenover het vorige jaar. Hier vinden momenteel de Ketnet Halloweennocturnes plaats, telkens afgesloten met een heus vuurwerk.

Ook Bellewaerde heeft het nog nooit zo druk geweten tijdens Halloween. In dit park werd een volledig nieuw concept ingevoerd. Bellewaerde was trouwens het eerste Belgische park dat een Halloween event organiseerde. De editie van dit jaar gaat door het leven als Fiësta Mortal. Don Eduardo de los Muertos speelt hier de hoofdrol. Het park kreeg voor deze editie drie nieuwe horrormazes: Camping Mortal, Hospital Fa(n)tal en Freaky Forrest.

Wie nog wil genieten van al die Halloween evenementen kan dit nog tot komende zondag. Bobbejaanland is op zaterdag 7 november uitverkocht.