Wat heeft Terra Mitica in petto voor 2016?

Terra Mitica is een spaans pretpark, niet ver van Benidorm gelegen.  Het park bezit 5 grote themazones: Egypte, Rome, Griekenland, Iberia (Spanje) en Las Islas. De achtbaanfan kan zijn hartje ophalen in 4 verschillende achtbanen, waaronder een van de langste houten achtbanen uit Europa, genaamd  Magnus Colossus.

Uit recentelijk uitgelekte plannen bleek dat “Terra Mitica” een nieuwe grote attractie zal bouwen in 2016.

In een recent officieel gepubliceerd persbericht van het Spaanse park worden deze plannen wel degelijk bevestigd.  De nieuwigheid zal zich richten op het jongere publiek. Wat voor soort attractie het is en waar deze in het pretpark zal gebouwd worden is nog niet bekend.

De laatste grote attractie in “Terra Mitica” was de achtbaan ‘Inferno’. Deze werd gebouwd in 2007,

Verder zijn er ook concrete plannen voor een nieuw hotel genaamd ‘Grand Hotel Luxor’. Tijdens de zomer van seizoen 2016 moet de eerste fase van de bouw af zijn.

grand-luxor-hotel-terra-mitica-benidorm-blog1-529x270

Het nieuwe 4 sterren thema-hotel zal nabij het Egyptisch gebied worden gebouwd en logischerwijs ook dit thema meekrijgen. Het hotel zal maar liefst 346 kamers bezitten.

Het gehele project worden afgewerkt in twee fases:

Het eerste gebouw zal in totaal 226 kamers tellen, waaronder enkele luxe en ruime suites, maar ook enkele junior suites en een groot zwembad, een spa met jacuzzi’s, multifunctionele zalen, een ruime vergaderzaal en weelderige tuinen.

De tweede fase zal de bouw van de overige 120 nieuwe kamers omvatten.

De investering voor dit project zal naar verluid ongeveer 30 miljoen euro bedragen. Wij hopen je hier snel meer nieuws over te kunnen brengen.