Parc Astérix kondigt nieuwe spinning coaster aan

Het Franse pretpark Parc Astérix zal volgend jaar opnieuw uitpakken met een grote nieuwe attractie. Dit keer gaat het om een spinning coaster voor de volledige familie. Dit wordt de 9de rollercoaster van het park en de eerste met draaiende karretjes.

 

Het Franse pretpark Parc Astérix blijft de investeringen aan elkaar rijgen. Na de spectaculaire gelanceerde achtbaan Toutatis vorig jaar en de metershoge zweefmolen La tour de Numérobis dit jaar, komt er volgend jaar een spinning coaster bij. Deze zal gericht zijn op families en zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides.

Gerstlauer bouwde in het verleden al verschillende spinning coasters, waaronder de indoor coaster Maskerade in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater en Han-Katten in het Deense pretpark BonBon-Land. De meest gekende voor ons is zonder twijfel Vicky The Ride in het Waalse pretpark Plopsa Coo.

Op de concept-art zien we een goed gethematiseerde attractie zoals we dat gewoon zijn van Parc Astérix. Ook is te zien dat de achtbaan een aantal keer door gebouwen zal lopen en enkele indoorgedeeltes zal bevatten. Zo zal het parcours starten en eindigen binnen en ook tweemaal tijdens de rit wordt het parcours overdekt. De nieuwe attractie moet in 2025 openen.

De achtbaan zal in de buurt van Menhir Express (boomstamattractie) gebouwd worden. Daar vind je momenteel nog een themagebied in het teken van het oude Parijs. Dit themagebied zal op de schop gaan en de boomstamattractie zal dus een nieuwe buur krijgen. De nieuwe achtbaan krijgt een Gallisch thema en passagiers komen recht tegenover elkaar te zitten. De minimumlengte om een ritje te maken moet 1 meter worden.

 

 

Bron: rcdb

Foto: Dimension Parks