Kienbergpark bouwt nieuwe Alpine Coaster na verlies Natur-Bobbahn

In 2017 opende het Duitse Kienbergpark haar Mountain Coaster Natur-Bobbahn. Deze sloot in 2022 en stond een tijdje te verkommeren, maar dit jaar zal een nieuwe Alpine Coaster verschijnen in het park.

 

Natur-Bobbahn was een Mountain Coaster die gebouwd werd door Stahl-Hacksteiner-Metall GmbH. In de nacht van 30 juni 2022 vond een brandstichting plaats waardoor het ticket- en operatiegebouw, inclusief de meeste bobsleeën in vlammen op gingen, waardoor ze niet meer kon openen. Ee tijdlang werd gedacht dat men de baan kon herstellen en heropenen, maar men heeft er toch voor gekozen nu een volledig nieuwe te bouwen.

 

 

De nieuwe baan zal gebouwd worden door het gerenommeerde bedrijf Wiegand. De nieuwe baan zal een extra Helix krijgen tegenover de oude baan en het parcours wordt zo’n 500 meter lang. Waarschijnlijk is dit de lengte van de neerwaartse rit, want ook de oude baan had deze lengte, tevens is er een opwaartse takeling van 300 meter. De nieuwe karretjes zullen uitgerust zijn automatische remmen om botsingen uit te sluiten.

Momenteel zijn de funderingswerken gestart en men hoopt de nieuwe baan in de zomer in dienst te nemen.

 

Bronnen: RCDB, berliner-woche, gaertenderwelt, kienbergpark