Noord-Frans pretpark Loos Parc opent alweer een nieuwe achtbaan

Het Noord-Franse pretpark Loos Parc, net over de grens met België, opent alweer een nieuwe achtbaan. Deze keer gaat het om een Big Apple achtbaan met de naam La Chenille. Het is daarmee al de 4de rollercoaster voor het kleinschalige kinderpretpark sinds de opening in 2018.

 

Loos Parc opende de deuren op 14 juli 2018 voor het publiek. De eigenaar, die daarvoor werkzaam was als exploitant, besloot om zijn attracties op te stellen op een bedrijventerrein in het Franse dorpje Loos-en-Gohelle. Zo ontstond een piepklein kinderpretparkje. Er stonden verschillende attracties opgesteld, waaronder de achtbaan Family Ride, van het type Go-Gator, gebouwd door de Turkse fabrikant DAL Amusement Rides Company.

Wie dacht dat het parkje geen plaats meer had voor meer attracties of de moed niet zou hebben om zichzelf te blijven vernieuwen, had het grondig mis. Want elk jaar pakt het park wel uit met nieuwigheden. In 2020 was er bijvoorbeeld de opening van Requin, een gloednieuwe achtbaan van de Turkse fabrikant Kılıç Lunapark die van het model Shark Trip is. Requin is het Franse woord voor Haai, wat meteen de naam van de coaster verklaart. Deze is 5,5 meter hoog en 99 meter lang en bevat twee helices. 

Ook in 2023 kwam er een nieuwe achtbaan naar het park met Train de la Mine. Hiervoor klopte Loos Parc opnieuw aan bij Kılıç Lunapark die dit keer een achtbaan van het model Runaway Train leverde. Dit wil zeggen dat de achtbaan de vorm van een ovaal heeft. Deze rollercoaster is 3,5 meter hoog en 37 meter lang. Deze werd gebouwd op de plaats van de Family Ride. De achtbaan verliet hierdoor het park en werd verkocht aan de Belgische exploitant Delforge, die er mee als Spyro over de Belgische kermissen rondreist. Delforge is een bekende exploitantenfamilie in België en is bijvoorbeeld eigenaar van het indrukwekkend gethematiseerde smoutenbollenkraam Churros Tower in steampunkthema naast attractie Silverton.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, is er dit jaar dus opnieuw een nieuwe achtbaan. Deze keer gaat het om een Big Apple achtbaan met de naam La Chenille. Wie deze attractie gebouwd heeft, is momenteel nog niet helemaal duidelijk, al lijkt een nieuwe samenwerking met Kılıç Lunapark zeer waarschijnlijk.

 

 

Behalve de achtbaan opende het park ook een nieuwe waterattractie voor de jonge bezoekers. Deze kreeg de naam L’ileAux Pirates.

 

 

Bron, foto, video: Loos Parc, TPF