Ammolite in Europa-Park voor tiende keer op rij beloond met twee Michelinsterren

Sommige tweesterrenrestaurants zijn gevestigd op verrassende locaties. Dat geldt zeker voor ‘Ammolite – The Lighthouse Restaurant’. Je vindt dit tweesterrenrestaurant in Duitslands grootste attractiepark, Europa-Park. ‘Ammolite’ ontving onlangs, voor de tiende keer op rij, twee Michelinsterren.

 

Unieke prestatie

De toekenning van de felbegeerde Michelinsterren is voor toprestaurants elk jaar een spannend moment: krijgen of behouden we de Michelinster(ren)? Het komt regelmatig voor dat een restaurant de eerder ontvangen Michelinster(ren) moet afstaan. Het is daarom uniek dat het ‘Ammolite’ al tien keer op rij lukte om twee Michelinsterren in de wacht te slepen. Dit bewijs van een consistent hoog gastronomisch niveau is extra opmerkelijk. Europa-Park is namelijk het eerste en enige attractiepark ter wereld met Michelinsterren.

 

Locatie en keuken

‘Ammolite’ is gevestigd in themahotel “Bell Rock”, op de begane grond van de vuurtoren. Het restaurant biedt ruimte aan 36 gasten en werd geopend in 2012. In 2013 ontving Ammolite al zijn eerste Michelinster, in 2014 volgde de tweede. Chef-kok Peter Hagen-Wiest is vanaf het begin betrokken. In zijn gerechten past hij kenmerken toe van de klassieke Franse keuken. Ook verwerkt hij op veelzijdige wijze verschillende andere invloeden, bijvoorbeeld uit Portugal of Azië. Eersteklas smaak, creatieve verfijning en aandacht voor detail staan centraal. Ammolite maakt gebruik van verse seizoensgebonden producten van eigen biologische teelt en van vlees en vis met een kwaliteitscertificaat. Daarnaast beschikt Ammolite over een bijzondere wijnkelder, gevuld met regionale, nationale en internationale wijnen.

 

Oordeel Michelin

De unieke locatie van ‘Ammolite’ speelt geen rol bij de toekenning van de Michelinsterren. Het oordeel van Michelin is enkel gebaseerd op de kwaliteit van het eten. De fijnproeversgids schrijft: “Bij Ammolite wordt u vakkundig verzorgd door een zeer ervaren team. Chef-kok Peter Hagen-Wiest serveert twee verschillende achtgangenmenu’s: Around the World (een culinaire wereldtournee) en Green Forest (vegetarisch). De gerechten zijn goed gestructureerd, de wijnen zijn uitstekend op elkaar afgestemd en de sfeer is tijdloos, chic en elegant.”

 

Stimulans

De chef-kok ervaart de tiende toekenning van twee Michelinsterren als een mooie bevestiging van zijn werk. “Dit is een compliment voor ons hele team en tegelijkertijd een stimulans om onze gasten een onvergetelijke culinaire beleving te blijven bieden.” Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park is trots: “Dit hadden we nooit durven dromen bij de opening van ‘Ammolite’.”

 

 

Meer weten en reserveren?

U vindt ‘Ammolite’ in de Duitse plaats Rust aan de rand van het Zwarte Woud en op ruim vijfenhalf uur rijden vanaf Utrecht. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.ammolite-restaurant.de.